На Львівщині почастішали випадки спалювання сухої трави

52827113_2059893377381505_3956959906745024512_n

У зв'язку із підвищенням температурних показників  на Львівщині почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на відкритих територіях, які можуть перерости у масштабні пожежі.

Про це інформує Департамент з питань цивільного захисту ЛОДА.

"Впродовж останніх днів тижня з 25 до 28 лютого поточного року рятувальники здійснили понад 50 виїздів на ліквідацію пожеж сухої трави та чагарнику", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за одну добу 28 лютого на територіях 11 районів та 3-х міст обласного значення області зафіксували 32 пожежі в екосистемах (горіння сухої трави на відкритій території) на загальній площі близько 15,6 га.

"Найбільше пожеж сухої трави зафіксовано у Жовківському, Миколаївському, Самбірському, Сокальському, Пустомитівському, Яворівському та Жидачівському районах, а також у місті Новий Розділ", - додають у департаменті.

Додамо, що необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у такі вітряні дні, як останні дні лютого. Пожежі в екосистемах шкодять довкіллю, тваринному та рослинному світу, а дим небезпечний для здоров’я людини.

Мешканців Львівщини закликають суворо дотримуватися правил пожежної безпеки, не випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, позаяк за ці дії передбачений штраф.

"За самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків особи, винні у підпалі, несуть адміністративну відповідальність у вигляді штрафу від 170 гривень до 1190 гривень", - зазначають у департаменті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: