В Раді зареєстрували законопроект про покарання за незаконне збагачення

maxresdefault

У Верховній Раді зареєстрували законопроект №10110 про внесення змін до ККУ щодо відповідальності за незаконне збагачення.

Про це з посиланням на Верховну Раду повідомляє Еспресо.TV

"В пояснювальній записці до законопроекту зазначається, що сьогодні питання протидії корупції в Україні - одне із найактуальніших. І не лише через узяті Україною міжнародні зобов'язання у цій сфері, а й передусім через те, що корупція є головним стримуючим чинником соціально-економічного розвитку держави", - йдеться у повідомленні.

"Наріжним каменем у питанні протидії корупційним проявам є забезпечення доброчесності осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - йдеться у документі.

Як відомо, в Україні було запроваджено кримінальну відповідальність осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за незаконне збагачення (стаття 368-2 ККУ). Однак 26 лютого 2019 року Конституційний Суд України визнав неконституційною цю статтю, у зв'язку з чим вона втратила чинність.

"Законопроектом, який ініціював президент України Петро Порошенко, пропонується доповнити ККУ статтею 368-5, за якою визнається кримінально караним набуття особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, які перевищують одну тисячу неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Такі діяння каратимуться позбавленням волі на строк до 2 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна", - додають у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: