Ганущин виставив Садовому рахунок за заблокований аукціон по будинку на Короленка

52596024_2163644447283712_1929501043977093120_n

Львівська обласна рада вимагає в ЛМР компенсації збитків через  блокування аукціону з продажу приміщення школи-інтернату на вул. Короленка, 7.

Про це під час президії ЛОР заявив голова Львівської облради Олександр Ганущин, передає кореспондент Дивись.info.

За його словами, рішення суду про заборону проводити аукціон, надійшло уже після його проведення і підписання переможцем протоколу.

Ганущин також заявив, що якби не інформаційна кампанія протри продажу приміщення розпочата ЛМР, ціна продажу могла б бути значно вищою.

«Будинок на вул. Короленка, 7 – це спільна власність територіальних громад Львівської області, якою управляє Львівська обласна рада. Було прийнято рішення про виставлення цієї будівлі на аукціон як такої, від якої свого часу власник в особі управління освіти ЛМР двічі відмовився. Це приміщення є у вкрай непридатному стані. Аукціон проведений, є зафіксована ціна. Вона невисока і становить 35 млн 100 тис. грн. В аукціоні кожен міг взяти участь. На жаль, були тільки два учасники.

Після цього ми отримали інформаційне повідомлення, що Львівська міська рада блокує це через господарський суд Києва. Нам прикро, бо ми вбачаємо у цьому не зовсім дружні дії. Бо всім зрозуміло, що гроші, які будуть виручені з аукціону, підуть на довгий перелік об’єктів, в якому є обласні лікарні, школи, заклади культури», – розповів Олександр Ганущин під час брифінгу.

Він нагадав, що депутати ЛМР не захотіли виділяти кошти на участь в аукціоні.

«Була петиція, яку всі підтримали, а коли зайшлося про гроші, депутатський корпус відмовився іти на зустріч пропозиції виділити 50 млн грн на участь в аукціоні. Вбачаю у цьому не просто бажання насолити нам, садочкам і школам, а ще й бажання роздавати приміщення чужим коштом. Переможець підписав протокол аукціону, і з цього моменту ми говоримо про прямі втрати, котрі настають у разі забезпечення позову та зупинки проведення аукціону. Сподіваюся, що ЛМР розуміє, про що йдеться. Львівська облрада буде шукати в господарському суді Києва і чекати внесення від ЛМР 30 млн 100 тис. грн, якщо вона далі хоче підтримати питання щодо забезпечення позову», – заявив голова ЛОР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: