Канадці здійснили перехід через Атлантику на веслах

630_360_1551667462-897

Джон Біден та його донька Лібі завершили тримісячний перехід через Атлантику у безмоторному човні.

Як пише канадський суспільний мовник CBC News, вони подолали більше 6 тисяч кілометрів між Португалією та Антигуа за 91 день.

Перехід вдалося здійснити на власноруч збудованому судні, яке було перероблене з одно- в двомісне. Упродовж подорожі батько та донька змінювали один одного у веслуванні, намагаючись рухатися цілодобово. Коли хтось один працював веслами, другий відпочивав, готував їжу чи прибирав.

За словами подорожувальників, однією із найвражаючих частин подорожі була присутність диких тварин, які часто супроводжували судно.

Оригінальний маршрут подорожі пролягав до Майямі, однак складні погодні умови дещо сповільнили родинну команду й примусили обрати іншу точку прибуття.

57-річний Джон Біден раніше вже здійснював подібні трансатлантичні переходи. Він перетнув Атлантичний океан між Канарськими островами та Барбадосом і Тихий океан - між Каліфорнією та Австралією, ставши першою людиною, яка зробила це самотужки. Однак для його доньки така подорож стала першою.

Зазначається, що Джон Біден має громадянство Великобританії, але останні 15 років проживає на півдні канадської провінції Онтаріо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: