Кір на Львівщині йде на спад

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

За останній тиждень захворюваність на кір в області зменшилася.

Про це під час апаратної наради у ЛОДА повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Ірина Микичак, передає кореспондент Дивись.info.

«Станом на сьогоднішній день у Львівській області провакциновано 20 534 дітей шкільного віку. З них 11 608 дітей вакцинували до  старту масштабної кампанії з вакцинації. Ще 4 861 дитину вакцинували позаминулого тижня, 4 605 – минулого. З початку року захворіла 4 021 особа, з них – 2686 дітей. Треба сказати, що останній  тиждень захворюваність дещо пішла на спад. Почала зменшуватися кількість і дорослих, і дітей», – розплвіла Ірина Микичак.

За даними департаменту охорони здоров’я найвищі показники захворюваності є у Львові, Дрогобичі, у Пустомитівському, Яворівському, Дрогобицькому та Стрийському районах.

«Найбільше провакциновано дітей у відсотковому відношенні у Яворівському, Дрогобицькому та Стрию. Але за абсолютними цифрами  найбільше провакцинували дітей у Львові, Жовківському, Старосамбірському, Пустомитівському та Яворівському районах», – додала Ірина Микичак.

Як додала директорка департаменту освіти і науки Любомира Мандзій, перелік з найбільшою кількістю невакцинованих учнів дещо скоротився.

«Раніше було 107 шкіл в області, де найбільше невакцинованих дітей, станом на зараз ця цифра зменшилась на 20. Виходячи з тієї інформації, яку нам подають управління освіти, школи, яку ми корелюємо з  даними департаменту охорони здоров’я, ця цифра зменшилась на 20 навчальних закладів», - розповіла Любомира Мандзій.

За її словами у цих закладах вакцинацію практично завершено, водночас у решті шкіл ще потрібно попрацювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: