Порошенко звільнив Гладковського

_id21763_650x410_1_650x410_3_650x410

Порошенко 4 березня підписав указ про звільнення Гладковського.

Президент України Петро Порошенко звільнив Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони (РНБО). Про це йдеться в повідомленні президента, котре опубліковане в Twitter.

«Сьогодні вранці перед відльотом у Миколаїв підписав указ про звільнення Олега Гладковського з посади першого заступника секретаря РНБО. Так само він знятий з посади голови Міжвідомчої комісії з політики військово-технічного співробітництва та експортного контролю», - заявив президент.

Також Порошенко публічно звернувся до Національного антикорупційного бюро України із закликом розслідувати резонансні публікації з корупціонерам. Увечері президент планує переговорити по телефону з керівництвом НАБУ з цього питання.

Розслідування Bihus.Info було оприлюднено наприкінці лютого. У причетності до незаконних схем журналісти, зокрема, звинувачували Олега Гладковського і його 22-річного сина Ігора Гладковського. Одним із організаторів схеми вони також називали гендиректора "Укроборонпрому" Павла Букіна.

Публікація матеріалу спричинила скандал: сам Гладковський змушений був відсторонитися від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО. Це рішення підтримав, зокрема, і Петро Порошенко.

Пізніше Гладковський назвав звинувачення на свою адресу нісенітницями, а себе - жертвою передвиборчої провокації.

22-річний син Олега Гладковського, Ігор Гладковський, який теж фігурує в розслідуванні, заявив, що подасть на журналістів до суду - за поширення недостовірної, за його словами, інформації.

В Укроборонпромі ж кажуть, що журналісти Bihus.Info не вказали джерел отримання оприлюдненої ними інформації і здійснили маніпулятивний виклад окремих розрізнених даних.

Національне антикорупційне бюро вже пообіцяло, що його детективи "проаналізують інформацію про факти корупції в оборонній сфері" та нададуть їй належну оцінку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: