Суд не продовжив запобіжний захід підозрюваному в організації вбивства Гандзюк

597b7c0e02842822aaa27ee6eed52569-wide-big

Суд відмовив прокурорам у задоволенні клопотання про продовження запобіжного заходу голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк.

Про це інформує Громадське.

Раніше Мангер заявив, що на ньому електронний браслет і він нікуди не тікатиме.

1 березня апеляційний суд не розглянув скарги прокурорів та захисників Мангера, перенісши засідання на 4 березня — час, коли запобіжний захід для підозрюваного вже сплине. Прокурори заявили, що тікати — не в інтересах Мангера, захисники підозрюваного — що їхній підзахисний прибуде у суд 4-го березня.

Нагадаємо, 21 лютого голова Херсонської облради Владислав Мангер, якого підозрюють в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, звернувся до суду з проханням передати його справу, у якій наразі слідство веде СБУ, до Держбюро розслідувань.

На засіданні 20 лютого Владислав Мангер відмовився давати свідчення слідчому СБУ, але заявив готовий свідчити Нацполіції та Державному бюро розслідувань.

20 лютого поліцейські одягнули електронний браслет Владиславу Мангеру, якого підозрюють в організації вбивства Катерини Гандзюк.

11 лютого голові Херсонської облради Владиславу Мангеру оголосили підозру в організації вбивства радниці міського голови Херсона Катерини Гандзюк. Раніше бюро Херсонської обласної організації «Батьківщини» виключило з партії Мангера, а також рекомендувало йому піти з посади.

15 лютого суд вирішив взяти Мангера під варту на 17 днів із правом внесення застави. В той же день очільник Херсонської облради вийшов із СІЗО під заставу, а 18 лютого він вийшов на роботу.

Херсонську активістку, а також радницю міського голови Катерину Гандзюк 31 липня облили кислотою. Вона виконувала обов'язки керівника справами виконавчого комітету Херсонської міської ради. Жінка з опіками потрапила в реанімацію. 4 листопада Катерина Гандзюк померла в лікарні. Активісти та знайомі повідомили, що вона померла від розриву тромбу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: