Суд виніс вирок екс-заступнику гендиректора аеропорту «Львів»

2286373

Затриманому майже два роки тому заступнику гендиректора з питань експлуатації ДП «Міжнародний аеропорт Львів імені Данила Галицького» Роману Зазуляку Залізничний районний суд Львова виніс вирок – п’ять років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Вирок суду був оприлюднений у ЄДРСР. В обвинуваченого є ще час, щоби подати апеляцію.

Під час суду було встановлено, що Роман Зазуляк як заступник гендиректора аеропорту 13 квітня 2017 року під час зустрічі із представником ТзОВ «Акрол Груп» у барі «Сателіт» за підписання актів виконаних робіт вимагав хабар у сумі від 30 до 50 тисяч гривень.

Однак Роман  Зазуляк свою провину заперечував. Екс-посадовець повідомив, що аеропорт уклав угоду з ТзОВ «Акрол Груп» уклали договір на виконання робіт, за які компанія отримала аванс. Однак через несприятливі погодні умови терміни виконання робіт були перенесені. Відтак постало питання про розірвання договору.  За свідченням Романа Зазуляка, представник компанії звернувся до нього з проханням допомогти налагодити роботу. Отримані ним кошти начебто призначалися на матеріали, щоби пришвидшити роботи.

Зазуляк підтвердив, що він зустрівся 19 квітня 2017 року з людиною, від якої отримав кошти на матеріали, які поклав у піджак. Але коли побачив, що до бару «Сателіт» наближаються невідомі особи, поклав їх під скатертину сусіднього столу. Крім того, підсудний вважає, що це помста йому за зірвані попередні угоди.

Натомість свідок, представник ТзОВ «Акрол Груп» повідомив, що між аеропортом у компанією було укладено кілька договорів на загальну суму мільйон гривень, виконано робіт на 800 тисяч. Однак тодішній заступник гендиректора зажадав за підписання акту виконаних робіт 3-5% від суми договору. Відтак у кафе «Сателіт» Роману Зазуляку передали 40 тисяч гривень.

Проаналізувавши всі докази і свідчення, суд виніс вирок: Романа Зазуляка визнати винним у скоєнні злочину передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та обрати йому покарання п'ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади пов'язані з виконання організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на строк три роки з конфіскацією майна.

Строк відбуття покарання рахувати з моменту фактичного затримання після набрання вироком законної сили.

На вирок може бути подана апеляція до Львівської апеляційного суду протягом 30 діб з моменту проголошення, засудженим у цей же термін з моменту вручення копії вироку.

Додамо, що київське ТОВ «Акрол груп» працювало  з аеропортом з кінця 2016 року. Фірма заснована у лютому 2015 року. Одноосібною власницею є киянка Ірина Чава, а директором –  В’ячеслав Макаров. Макаров раніше вже співпрацював із Львівським аеропортом – його підприємство «Укренергоконтракт» у 2009-2010 роках виконувало роботи з влаштування зовнішнього огородження та сигналізації території аеропорту за 11,8 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: