Українців, які вважають, що справи у країні йдуть у правильному напрямку, побільшало

sociology
Фото ілюстративне. Джерело: Студентський портал – UaStudent.com

Про це свідчать дані актуального соціологічного дослідження, проведеного групою Рейтинг.

Повні результати дослідження соціологи групи Рейтинг оприлюднили сьогодні, 4 березня.

Дослідження проводилося 19-28 лютого, аудиторія: населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%.

За результатами опитування, дві третини опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у неправильному напрямку, натомість кожен п’ятий вважає, що – у правильному (з початку року останній показник виріс з 14 до 21%).

Тільки 10% вважають, що за останні 12 місяців економічне становище в Україні покращилося, 60% – відчули погіршення. Важливо зауважити, що за останні 5 років останній показник зменшився з 86 до 60%, водночас, зросла кількість респондентів, які вважають, що ситуація не змінилася (з 11 до 27%).

При цьому, динаміку змін власного матеріального становища респонденти оцінюють відносно краще, ніж країни. 12% респондентів відчули покращення економічного становища своєї сім’ї за останні 12 місяців, половина – погіршення, 36% – не відчули змін.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: