В Україні з’явиться перший в Європі фестивальний потяг

trei-n1-809x400

26 квітня з Києва до Маріуполя запустять 10-вагонний «ГогольТрейн».

Арт-потяг везтиме музикантів, художників, акторів та інших охочих на фестиваль Startup ГогольFest. Про це йдеться на сторінці у Facebook міністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Директор фестивалю Максим Демський зазначив, що організатори заходу хочуть створити прецедент, коли культура об’єднує міста, укріплює взаємозв’язки та стимулює розбудову інфраструктури.

Подія може стати одним із ключових культурних явищ сучасної України, адже це буде перший в Європі фестивальний потяг. А вперше такий був створений у 1970 році у Канаді. Тоді потяг Festival Express з’єднав Торонто, Вінніпег та Калгарі.

У «ГогольТрейн» окремо працюватиме кіногрупа. Після завершення «мандрівки» вийде документальний фільм, який будуть знімати протягом усього шляху. Планується, що потім стрічку презентують на українських та європейських кінофестивалях.

Поїхати на фест може кожен, хто придбає путівку гогольтрейнівця. Це буде комплексний квиток, куди увійде вартість дороги туди-назад, а також проживання у Маріуполі протягом 3 діб.

Повну інформацію щодо подорожі організатори опублікують у середині березня на окремому сайті. Фестиваль триватиме з 26 квітня до 1 травня, а у Маріуполі він відбудеться вже вдруге.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: