Архієпископ Климент поїде в Ростов-на-Дону до політв’язня Павла Гриба

1504182751-6718-arhiepiskop-simferopolskiy-i-kryimskiy-upts-kp-kliment

Архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент все ж поїде на суд до політв'язня Павла Гриба у Ростов-на-Дону.

Про це в ефірі телеканалу Прямий повідомив батько політв'язня Ігор Гриб, пише День.

«Вчора я розмовляв з владикою. Він сказав: «Я поїду, я доїду і буду у Павла». І я думаю, що на цих засіданнях наступного тижня він буде в Ростові-на-Дону», - сказав Ігор Гриб.

Нагадаємо, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент мав 3 березня виїхати до Ростова-на-Дону на зустріч із політв'язнем Павлом Грибом. Але його затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя і відвезли до Центрального райвідділу міліції.

Владика розповів ЗМІ, що його затримали, аби допитати у справі про нібито пограбування церкви у Сімферополі, де він служить.

Згодом архієпископа перевезли до Київського райвідділу поліції у Сімферополі для опитування за новою заявою - про те, що він нібито «нецензурно лаявся» ніа ринку центрального вокзалу Сімферополя. Щодо нього силовики мали намір скласти протокол про «дрібне хуліганство».

Проте потім уповноважений з прав людини у РФ Тетяна Москалькова повідомила українському омбудсмену Людмилі Денісовій, що у діях ієрарха порушень не виявлено і він буде звільнений.

Адвокат Микола Полозов поінформував, що архієпископа Климента відпустили без складання протоколу.

Міністерство закордонних справ України висловило протест Російській Федерації та її окупаційній владі на території АРК з приводу безпідставного затримання архієпископа Православної церкви України Климента.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: