Чоловік, якого сьогодні застрелили у Києві, був свідком у справі «діамантових прокурорів»

82d25e17e747077994d2b3c1d8d609fd

Застреленим у Дніпровському районі Києві, на вулиці Флоренції виявився Сергій Кисельов, 1960 року народження.

Про це ТСН стало відомо з власних джерел.

Ім'я бізнесмена Кисельова фігурувало у ЗМІ 2015 року – у розпал скандалу з «діамантовими прокурорами». На початку липня того року СБУ провела обшук в головному слідчому управлінні ГПУ - у результаті був затриманий перший заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін та заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць. За даними слідства, вони вступили в корупційну змову та отримали хабар у розмірі 3 млн 150 тис. грн. Під час проведення обшуків у них було виявлено понад 500 тис. доларів готівкою, автомат Калашникова і холодну зброю, багато ювелірних виробів і 65 діамантів, після чого скандальних прокурорів стали називати «діамантовими».

А вже 23 жовтня 2015 року було відкрито кримінальне провадження щодо ймовірного привласнення діамантів – заявник, засновник ювелірної фірми ТОВ «ЮВК-Агат» Сергій Кисельов стверджував, що упізнав у діамантах прокурорів свої. Нібито їх було вилучено в нього на початку серпня 2010-го під час обшуків. Як писали ЗМІ, Кисельова нібито звинувачували у виготовленні та збуті підроблених камінців, сам він стверджував, що це наклеп і на нього тиснуть через незгоду «ділитись».

Чи пов'язане вбивство бізнесмена із справою прокурорів, невідомо.

Як відомо, вбивство сталося сьогодні, 5 березня, близько 11 ранку. Чоловік нібито у поліцейській формі вистрелив в чоловіка у Mersedes. Свідки кажуть, що між чоловіками перед тим стався конфлікт, після чого чоловік у формі дістав зброю.

Нагадаємо, за версією слідства за сприяння «діамантових прокурорів» було вилучено техніку в підприємства, що займалося видобутком піску в Київській області, чим заблокували його роботу. За «допомогу» в поверненні техніки прокурори через посередників вимагали та отримали гривневий еквівалент 150 тис. доларів США. Підприємець Валерій Гібаленко нібито виступав посередником у цій схемі.

Слідство у справі триває. Нещодавно журналіст «Нового времени» Іван Верстюк поскаржився на те, що ГПУ отримала доступ до його робочого листування. Журналіст каже, що цей крок пов'язаний з його розслідуванням справи «діамантових прокурорів».

Журналіст Верстюк пояснив інтерес до себе з боку ГПУ публікаціями про корупцію

ГПУ назвала роботу журналіста «порушенням таємниці слідства». Нібито дочасна публікація матеріалів може нашкодити справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: