Суд відсторонив від посади Мангера, якого підозрюють у замовленні вбивства Гандзюк

222675

Шевченківський суд частково задовольнив клопотання прокуратури про відсторонення від посади голови Херсонського облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації вбивства активісти Катерини Гандзюк.

Про це повідомляє «Громадське».

Зазначається, що Мангер відсторонений з посади на місяць — до 6 квітня.

За даними видання, прокуратура просила відсторонення на 2 місяці, наголошуючи на тому, що перебуваючи на посаді підозрюваний здійснюватиме тиск на чинних та потенційних свідків у справі, зокрема працівників Херсонської облради ,а також може знищити докази та перешкоджати слідству.

Повідомляється, що адвокати Мангера заперечували щодо задоволення відповідного клопотання, наголошуючи, що прокуратура немає достатньої кількості доказів причетності Мангера до вбивства Гандзюк.

Також вони стверджували, що всі зусилля прокуратури були від самого початку спрямовані на зняття Мангера як представника опозиційної сили з посади перед виборами в Україні і заявили, що жоден з працівників облради не є свідком у справі, а посада підозрюваного передбачає лише організацію роботи 30 осіб депутатського корпусу.

«Сам підозрюваний зазначив, що справа є політично вмотивованою, а свідків, про яких говорить прокуратура, він не знає і не може на них впливати. Мангер додав, що одразу після вручення підозри збирався піти у відпустку на час розслідування», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захисники посадовця заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: