З початку року в Україні сталось 13 нападів на журналістів

im578x383-camera_bryansku

Протягом січня-лютого з початку 2019 року в Україні зафіксували 13 випадків фізичної агресії до журналістів.

Про це з посиланням на дані моніторингу “Індекс фізичної безпеки журналістів України”, який Національна спілка журналістів проводить спільно з партнерськими громадськими організаціями, повідомляє Укрінформ.

“За два перших місяці 2019 року зафіксовано 13 випадків фізичної агресії до журналістів, у січні – 7, у лютому – 6. Найбільше – 5 атак – зафіксовано в Києві й області, ще 2 – в Одесі, 1 – у Херсоні. А також 5 інцидентів сталося на теренах Західної України: 2 – на Буковині, по одному на Закарпатті, Тернопільщині та у Львові”, - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що один з найжорстокіших нападів стався увечері 24 січня, коли у Голосіївському районі Києва невідомі побили й пограбували журналістів проекту “Стоп корупції” Олександра Золотнюка та Владислава Марченка, які готували сюжет про незаконний видобуток піску.

"Крім того, двічі поспіль – у січні й лютому – про перешкоджання професійній діяльності з застосуванням сили повідомляла чернівецька журналістка Галина Єреміца. На працівницю ЗМІ двічі нападали віряни та представники духівництва", - додають у повідомленні.

Повідомляється також, що частина інцидентів, супроводжувалася знищенням чи пошкодженням майна, атаками на журналістські групи.

"Водночас експерти Індексу фізичної безпеки журналістів вирішили не вводити до моніторингу три інциденти, в яких журналісти заявляють, що не вбачають свідомого перешкоджання журналістській діяльності, або де обставини подій свідчать про побутовий характер пригод. Зокрема, до Індексу не включено нічне побиття в Кам’янському невідомими особами журналіста В’ячеслава Хорошуна, обстріл громадянином у стані сп’яніння редакції радіостанції “КалушФМ” та конфлікт у Вінниці під час спроби журналістів потрапити на координаційну нараду православних архієреїв", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, за даними “Індексу фізичної безпеки журналістів” у 2018 році зафіксували 86 випадків фізичної агресії щодо працівників ЗМІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: