Чиновника Харківської міськради затримали за роботу на ФСБ — СБУ

5c2b32e37d3d115e36df06f750e58120_600x1000

Департамент контррозвідки СБУ затримав чиновника Харківської міської ради, який працював на Федеральну службу безпеки Росії. 

Про це на брифінгу 7 березня повідомив представник Департаменту контррозвідки СБУ Володимир Настюк, передає Українська правда.

Наразі заступнику директора одного з департаментів Харківської міськрадиоголосили підозру у державній зраді та  обрали йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

«Встановлено, що українського посадовця було завербовано у 2016 році на території Російської Федерації кадровим співробітником ФСБ РФ Олександром Ушаковим, 1975 р.н.», - розповів Настюк.

Він додав, що офіцер ФСБ РФ фігурує як помічник міністра освіти Нижньогородської області Росії. Ця посада дозволяла йому брати участь у різних освітніх і наукових заходах і налагоджувати стосунки з представниками місцевої влади в Україні.

«Громадянин України був доволі цінним джерелом інформації для російських спецслужб, про що свідчить зокрема те, що Ушаков зустрічався я з ним на території третіх країн – у місті Прага, Салоніки (Греція), Мінськ (Білорусь) та неодноразово на території РФ у м. Бєлгород», - розповів представник СБУ.

Він додав, що харківський чиновник, використовуючи своє службове становище, а також доступ до різних масивів інформації "збирав та передав для російських спецслужб інформацію про молодіжні організації і рухи, їхніх лідерів, діяльність релігійних громад, про національно-патріотичні об'єднання громадян та їхні проекти і керівників, про співробітників Харківської міськради тощо".

«Олександр Ушаков є офіцером 2 служби ФСБ РФ, до основних завдань якої належать жорсткий контроль саме в громадсько-політичній сфері», - пояснив Настюк.

Він також застеріг громадян України, які відвідують Росію, усвідомити усі вербувальні  ризики.

«Спецслужби РФ використовують усі можливі форми, метод і способи, щоб завербувати наших громадян, у тому числі відвертий шантаж і провокації», - підсумував представник СБУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: