Міська дитяча лікарня Львова отримала від канадських меценатів унікальне медичне обладнання

113958

Дитяча лікарня отримала в подарунок новітню нейромоніторингову систему «Video LTM», вартістю 1 млн. 336 тис. грн.

У ЛМР зазначають, що уже 5 років поспіль, за сприянням благодійного фонду SickKids Foundation, головою якого є професор Джеймс Рутка, а координатором проекту професор Мирослава Ромах, КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» отримує високоспеціалізоване обладнання, а лікарі дитячої лікарні мають змогу стажуватись у канадській клініці.

«Цього разу канадські меценати придбали для нашої лікарні новітній апарат відеомоніторингу енцефалографії (VIDEO LTM EEG), аналогів якому, на даний момент, в Україні немає. Завдяки такому апарату відбувається синхронна реєстрація запису електроенцефалограми, та відеоспостереження поведінки пацієнта. Це дозволяє виявити співвідношення патологічної активності на енцефалограмі з клінічною картиною нападу. Окрім того, таке комплексне обстеження дає змогу верифікувати точну ділянку в мозку, з якої походять судоми, що є вкрай важливим для відбору пацієнтів, які підлягатимуть нейрохірургічному втручанню, а синхронний запис кривих ЕЕГ та відео пацієнта, дає змогу оцінити та віддиференціювати етіологію нападів (епілептичні та не епілептичні). Завдяки такому апарату, пацієнти можуть знаходитись на моніторингу від кількох годин і навіть до кількох діб, маючи змогу робити звичні для них справи, оскільки обладнання дозволяє вільне пересування в межах відділення», — розповів головний лікар КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» Дмитро Квіт.

Також зазначається, що в межах співпраці між КНП «Міська дитяча клінічна лікарня м. Львова» та SickKids Hospital, з 4 до 8 березня дитячу лікарню уже вкотре відвідує лікар Крістіна Го, дитячий невролог-епілептолог з Канади, яка приїхала для детального налаштування апарату та навчання лікарів роботи за ним.

Зазначимо, що новітня нейромоніторингова система «Video LTM» доставлена у міську дитячу лікарню в грудні 2018 року, та введена в дію сервісною службою з Польщі у лютому 2019 року. Аналогів такого обладнання в Україні немає, а в Польщі функціонує 3 аналогічних комплекси (з інформації сервісної служби), однак старшого покоління. Канадські меценати забезпечили гарантійне і післягарантійне обстеження обладнання.

"Прогностично, на цьому обладнанні в рік буде обстежуватися близько 100 пацієнтів, які потребують добового ЕЕГ моніторингу, та 200−250 з коротшим терміном відеоенцефалографії" - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: