В українських пацієнтів з’являться електронні медичні картки, - Супрун

6E89DF27-3113-4EDC-892C-DCF47347710A-696x464

Про це повідомила у Facebook в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Відтак, Супрун повідомила, що електронна картка у тестовому режимі запрацювала вже першого березня.

"Від 1 березня в тестовому режимі працює електронна медична картка. Вона доступна сімейним лікарям, терапевтам та педіатрам тих медзакладів, які підключені до електронної системи охорони здоров’я та мають контракт з НСЗУ Національна служба здоров'я України. Наразі таких закладів первинної медичної допомоги — 1 216", - повідомляє вона.

Відтак, завдяки створенню електронних карток, пацієнтам не потрібно нічого робити додатково — реєструватися чи спеціально приходити в медзаклад. Електронна медкартка буде автоматично доступна у системі лікарю первинної меддопомоги для кожного з пацієнтів, з яким підписана декларація.

Читайте також: Що їсти для здорового серця: поради Супрун

"Туди ваш лікар вноситиме найважливішу медичну інформацію при кожному візиті.
На первинній ланці дані будуть вноситися з використанням міжнародної класифікації ICPC-2. В структуру записів входитимуть направлення та рецепти", - додала Супрун.

Наразі лікарі вчаться працювати з новим інструментом, відтак електронні картки функціонуватимуть в тестовому режимі. Але Супрун зазначила, що незабаром вони стануть обов’язковою умовою співпраці з Національною службою здоров'я.

"Наразі пацієнти не матимуть доступу до медичної картки в системі, але плануємо, що згодом запрацює персональний кабінет пацієнта. За необхідності лікар зможе роздрукувати консультаційний висновок, де міститиметься причина звернення, діагноз, призначення лікування або направлення на додаткове обстеження", - зазначила вона.

Додамо, що з квітня 2019 року рецепт на "Доступні ліки" лікар виписуватиме через електронну систему охорони здоров’я. А також, за словами Супрун, з 2020 року в електронну медкартку зможуть вносити інформацію лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: