Львівські рятувальники 35 разів ліквідовували пожежі сухої трави

2
Фото: ДСНС

Так протягом 7 березня рятувальники ліквідували займання сухостою 35 разів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Слід відзначити масштабну пожежу у с. Свидниця Яворівського району, де через підпал сухої трави, вогнем була охоплена територія в 10200 кв м. Вогнеборці протягом 7 годин ліквідовували займання.

Схожа пожежа була і в с. Рекланець Сокальского району де внаслідок підпалу було знищено 1050 кв м сухої трави.

Загалом для гасіння пожеж сухостою протягом 7 березня було залучено 132 працівника ДСНС та 37 одиниць спецтехніки, 976 л пального було витрачено на ліквідацію займання сухої трави.

Головне управління ДСНС України у Львівській області нагадує про заборону спалювання сухостою, особливо у вітряну погоду.

Неконтрольований вогонь при сухій та вітряній погоді швидко поширюється, знищуючи гектари трави, пошкоджує і випалює дерева та житлові будинки!

Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів, газо- та продуктопроводів, автозаправних станцій. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко.

Окрім безпосередньої загрози для здоров’я людини, спалювання листя і сухої трави призводить до такої екологічної шкоди як руйнація ґрунтового шару, адже безпосередньо вигорають рослинні залишки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: