Рекорди та конкурси двійників: як у різні роки Львівщина вшановувала Шевченка (фото)

IMG_6353-696x464 (1)

Завтра у Львові планують встановити національний рекорд з нагоди Шевченківських днів.

З цієї нагоди журналісти Дивись.info вирішили пригадати, як в останні роки Львівщина вшановувала Кобзаря й які цікаві події присвячували Шевченківським дням.

«Ткана Шевченкіана»

2017 року до 203-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка в Музеї етнографії та художнього промислу відкрилась виставка «Ткана Шевченкіана». Тоді на виставці представили 36 художніх творів авторського текстилю XX століття зі збірки «Народна тканина» виконаних більш як 20 митцями з різних міст України.

Повний фоторепортаж дивіться тут.

Рекордний спів

9 березня 2018 року у Львові, на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, з нагоди дня народження Кобзаря виконали «Заповіт», «Думи мої, думи мої» і «Реве та стогне Дніпр широкий». Співали більше тисячі учасників одночасно, для цього тут зібралсь 42 хори.

Таким чином встановили новий рекорд – «Найбільша кількість на одній локації хорових колективів». Фото з цієї події можете передивитися тут.

Цікаво, що відео зі встановлення рекорду на Дивись.info переглянуло практично 90 тисяч людей.

Крім цього, минулого року видали спеціальне видання творів Шевченка шрифтом Брайля. Також низку поезій озвучили й записали на диски спеціально для незрячих. Рельєфно-крапкову версію (брайлем) книги друкували  спеціалісти  Центру освітніх  інформаційних технологій для осіб з особливими потребами. Поезії озвучували 12 незрячих дітей, віком від 8 до 13 років, та 7 відомих львівських артистів і музикантів. Всі, хто працював над проектом, виконували  свою  роботу  благодійно, і наклад книги (120 примірників) розповсюдили безкоштовно.

Двійники Шевченка

Втім, найбільш незвичайним вшануванням пам’яті Кобзаря став конкурс двійників Тараса Шевченка. У конкурсі взяли участь 18 претендентів з усієї області. В результаті переміг Василь Мельник. Подивитися усі фото з конкурсу можете тут.

Завтра ж, у день 205-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка, у Львові встановлять національний рекорд. Біля пам’ятника зберуться бандуристи з усієї області – щонайменше 350 кобзарів  - та одночасно виконають твори, покладені на поезію Тараса Григоровича.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: