Герб князя і Адамова голова: ще три підрозділи ЗСУ отримали нову символіку

1

Три бойові бригади Збройних Сил України, 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького та 58 омпбр, отримали нову символіку.

Про це повідомили у Головному управлінні розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

Нарукавний знак (нашивка, патч) кожної бригади містить у собі її особливу історію, зашифровану у емблемах та символах. Для кожної військової частини власна символіка - це почесна відзнака, що допомагає зберігати унікальність.

Завдяки роботі групи Віталій Гайдукевич та фахівців відділу геральдики ГУРСМЗ офіційно затверджену символіку на днях отримали ще три бойові бригади Збройних Сил України: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців, 30 окрема механізована бригада ім. князя Костянтина Острозького, 58 омпбр.

«Чому такі емблеми у 30 і 58? Тому що в Україні була справжня шляхта, яка хотіла і вміла заливати за комір ворогові, і московитам зокрема. 30-ка з честю носить ім'я і герб князя Костянтина Острозького. 58-ма так само з честю носитиме ім'я і герб гетьмана Івана Виговського. Що ж до черепу 72-ки, то Адамова голова, це цікавий символ, який старіший ніж ХХ століття. Це символ презирства до смерті, символ тих, хто штурмує і веде бої на найскладніших ділянках.

Чи це все? Ні. Далі буде. Зараз на фінішному етапі символіка структур ССО, вже розпочата робота над символікою частин ДШВ і КМП. Все це буде красиво і змістовно. Бо ЗСУ гідні кращого. Бо це наше нове військо», - написав у себе на сторінці Гайдукевич.

Нагадаємо, нещодавно також затвердили нові емблеми 93 бригади, 55 бригади, 27 бригади, 19 бригади, 46 окремого батальйону «Донбас-Україна», частин і структур Командування морської піхоти ВМС ЗСУ та структур військових з’єднань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: