Місто готове вивозити сміття, якщо не буде блокування, — Бабак

IMG_0516

Львівська міська рада готова знову взяти на себе функції щодо вивозу ТПВ, якщо цей процес не буде блокуватися.

 

Про це під сесії ЛМР заявив заступник міського голови Львова Сергій Бабак, передає кореспондент Дивись.info.

«Технічно і організаційно місто абсолютно готове. Але якщо знову почнуть блокувати полігони, машини на трасах, то це буде інша ситуація… Першочерговим завданням є ділянка та облаштування регіонального полігону ТПВ. Без цього рухатися далі буде дуже складно», – заявив Сергій Бабак.

За його словами, ЛМР повністю виконує умови «сміттєвого меморандуму». Натомість, він знову поскаржився, що обласна влада не звітує про використання коштів, які отримує від міста за вивіз ТПВ.

«Неодноразово йшла мова, що область нам пропонувала 17 земельних ділянок. За технічними параметрами жодна з них не підходить, адже тільки для Львова її мінімальна площа має становити 30 га, це прописано у Державних будівельних нормах. Найбільша ділянка з тих, які пропонувались, – близько 17 га. Я не вірю, що посадовці ОДА не знають таких норм. Також були оголошення про намір придбати ділянку під регіональний полігон, як це передбачено у Національній стратегії поводження з ТПВ, але результату не було», – заявив заступник мера.

Він також розповів, що ЛМР веде переговори з іншими містами щодо прийому сміття зі Львова, але конкретних міст не назвав.

Депутат Валерій Веремчук зачитав звернення, підтримане керівниками кількох фракцій, з прохання до ЛОР не припиняти дію «сміттєвого меморандуму» з 1 квітня, і запропонував прийняти це звернення від міської ради. Втім, більшість депутатів не підтримала цієї пропозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: