Сьогодні у Львові масово заспівають Гімн України

IMG_9461

Цьогоріч виповнюється 154 роки з дня першого публічного виконання Державного Гімну України.

У ЛМР повідомляють, що з цієї нагоди сьогодні у Львові відбудуться урочисті заходи:

  • о 13.30 год. на площі Ринок студентська та учнівська молодь, представники громадських організацій, міської влади, духовенства, всі охочі містяни й гості Львова урочисто заспівають Гімн України.

Нагадаємо, що на час дійства буде тимчасово змінено рух трамваїв через пл. Ринок. Змін зазнають схеми руху трьох трамвайних маршрутів — № 1, 2 та 9. Обмеження руху буде з 13.00 год до часу завершення дійства.

"Відтак, трамвай № 2 буде курсувати по вул. Коновальця — Сахарова — Вітовського — Пасічна і у зворотньому напрямку. Трамвай № 1 буде курсувати з вокзалу на вул. Городоцьку — Вітовського — вокзал. Трамвай № 9 буде їздити з вокзалу на вул. Сахарова — Вітовського — Підвальна — Городоцька — вокзал", - йдеться у повідомленні.

«Цей захід став для львів’ян уже традиційним і символічним, адже спільне виконання Гімну засвідчує, що ми єдині у своїй любові до рідної країни. Слова, що лунають у Гімні, покликані підносити дух народу в боротьбі за свободу та національну ідентичність українців. Державний Гімн „Ще не вмерла України…“ пройшов перевірку часом, історичними подіями, а сьогодні набув нових смислів через призму сучасних подій в Україні. Він супроводжує не тільки офіційні заходи, а з новим звучанням відлунює на Східному фронті, де триває російсько-українська війна. У словах Гімну закладена незламна сила духу, яка ладна подолати усілякі перешкоди», — повідомляє в.о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР Петро Залуга.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: