У Варшаві побили таксиста, бо він українець (відео)

8 березня, вночі, у Варшаві побили таксиста-українця Романа. І причиною нападу була саме національність.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуку повідомила Наталія Панченко, керівник комітету «Євромайдан Варшава».

«Підкреслюю його національність, оскільки саме за це його побили», – написала Наталія.

Вона зазначила, що не писала про побиття доти, доки не поговорила особисто з Романом, адже сподівалася, що, можливо, йшлося про якесь непорозуміння. Але виявилося, що це була не побутова бійка.

«Роман поїхав на нічний виклик. До машини сіли шестеро п’яних чоловіків. Додам відразу, що машина семимісна. Перші кілька хвилин все було добре, пізніше чоловікам не сподобалася музика і вони попросили, точніше наказали водію увімкнути польське диско. Таксист пояснив, що не може увімкнути польське диско, адже не має в автомобілі звичайного радіо, натомість вмикає музику з телефону. Роман запропонував зробити музику тихіше або взагалі її вимкнути. Чоловіки сказали, що їм це не підходить, бо не хочуть їхати у тиші, а хочуть слухати польське диско. Оскільки він не слухає польське диско, значить не шанує країни, до якої приїхав і далі посипалося: «Йо…ий українцю, повертайся до себе». І дуже багато різних епітетів у тому ж стилі», – написала Наталка Панченко.

Вона зазначила, що водій почав боятися за свою безпеку, адже віз шістьох п’яних чоловіків, які до того ж почали поводитися дуже агресивно. Тому вирішив зупинити поїздку. Роман запропонував чоловікам вийти з машини і замовити собі інше таксі.

«Чоловікам така пропозиція, очевидно, не сподобалася. Спочатку вони не захотіли виходити з машини і казали йому їхати далі, а коли побачили, що водій не має такого наміру, то таки вийшли, але продовжували ображати таксиста. Тоді Роман почав записувати те, що відбувається. Один з чоловіків почав погрожувати негативною оцінкою на Убері. А інший тим часом казав: «Живемо, ку..ва, не в Україні, ку..ва, де кожен бореться за шматок хліба. Живемо, ку..ва, у Польщі». Після цього почав бити водія. Спочатку в автомобілі. Пізніше вони витягнули його з машини і почали бити ще сильніше усі разом», – провадить далі Наталія.

Роман встиг записати три відео. На усіх чоловіки б’ють водія і лають.

«І тут, звісно, можна сказати, що це звичайна бійка і почалася через музику, але це не так. Коли Романа били, то ніхто не сказав жодного слова про музику, ніхто не назвав його імені, хоча на бейджику воно записане. «Коли мене били, то я чув лише: «Ти, ку..во, українська» і «йо…ий українцю», – згадує Роман.

Роман після того, як опритомнів, поїхав до шпиталю і в поліцію. Крім того, він має не лише проблеми із здоров’ям, але ще й фінансові, скільки чоловіки пошкодили автомобіль – повигинали дверцята.

Водій написав заяву у поліцію, але поліцейські, які брали у нього свідчення, не записали усього, про що говорив таксист, оскільки вирішили, що це не важливо і в протоколі не слід записувати усе. Тому цією справою ніхто особливо не займається і найімовірніше, компенсації Роман не отримає. Тож запитує, хто може йому допомогти», – написала Наталка Панченко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: