У Львові для підлітків започаткували зустрічі «У дружньому колі»

udruzhnomukoli1-82e6503b80b281eb32f58bf6849e7beb

Працівники Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, спільно з представниками волонтерської організації «Центр опіки сиріт», 7 березня започаткували щотижневі зустрічі хлопців-підлітків «У дружньому колі».

У ЛМР повідомляють, що зустрічі відбуваються у приміщенні ліцею «Просвіта», що на вул. Просвіти, 2/4. У першій зустрічі взяли участь 11 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з різних районів міста Львова.

«Метою заходу є створити доброзичливе середовище для хлопців, віком 11−15 років, де б вони могли активно і цікаво проводити час поза школою, під наглядом дорослих шукати та розвивати свої зацікавлення та таланти, знаходити друзів, вчитися підтримувати дружні стосунки, здобувати соціальні навички. Під час подальших зустрічей плануються різноманітні мандрівки, екскурсії, майстерки, бесіди, ігри. Такі зустрічі будуть проводитися за скаутською методикою, коли з дітьми працюють дорослі юнаки чи мужчини, які в подальшому стають для них взірцем повсякденного життя», — повідомляють у Львівському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Додамо, що ці заходи та ініціативи є дуже важливими для виконання Плану дій з реалізації ініціативи ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді», яку затвердила сесія Львівської міської ради. Реалізація цього Плану є умовою для отримання міжнародного статусу для міста — «Громада, дружня до дітей та молоді». Зокрема цей захід дозволяє виконувати один із обраних пріорітетів Плану — право дітей та молоді на освіту, медицину та соціальний захист у нашому місті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: