Українська стрічка візьме участь у престижному кінофестивалі у Швейцарії

ArticleImage_118902

Український фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» режисерки Надії Парфан відібрали до конкурсу одного із найпрестижніших документальних фестивалів Європи - Visions Du Reel у Швейцарії.

Про це повідомляє Укрінформ.

Зазначається, що стрічку покажуть в рамках секції Compétition Internationale Moyens et Courts Métrages (CIMC) 10 квітня.

"Після трирічного марафону роботи "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" взяли у конкурс швейцарського кінофестивалю Visions Du Reel. Кажуть, це чи не останній кураторський фестиваль, де поважають авторське бачення і оберігають кіно від кон'юнктури. Маємо честь позмагатися в конкурсі з найцікавішими авторами і авторками зі всього світу. І чого ж там, уперше виходимо на великий екран разом з самим Вернером Херцоґом!", - повідомила режисерка стрічки Надія Парфан.

Відомо, що український фільм змагатиметься за приз 10 тисяч швейцарських франків. Кінофестиваль проходитиме з 5 по 13 квітня у швейцарському місті Ніон.

Також повідомляється, що у січні проект документального фільму «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» української режисерки Надії Парфан завоював три з чотирьох нагород в індустріальній секції «Last Stop Trieste» Міжнародного кінофестивалю в Трієсті.

Режисерка отримала премії розміром 2500 євро та 1000 євро, а також грошовий приз на сервіси, необхідні для постпродукції фільму.

Як відомо, стрічка «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» розповідає про будні івано-франківських комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Проект фільму став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: