ДБР відкрило справу щодо розкрадань в «оборонці»

Bez-ymeny-1-1

Державне бюро розслідувань відкрило провадження у справі розкрадань в оборонній сфері.

Про це повідомив голова ДБР Роман Труба на позачерговому розширеному засіданні Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України для проведення розслідування відомостей щодо фактів розкрадання у Збройних Силах України та корупції в «Укроборонпромі», передає УНН.

«На сьогоднішній день слідчі ДБР зареєстрували одне кримінальне провадження, але я не виключаю, що в подальшому також будуть реєструватися інші кримінальні провадження», – наголосив Труба.

За його словами, оперативний супровід у цьому кримінальному провадженні не може здійснювати НАБУ, оскільки його працівники фігурують у розслідуванні, – його має забезпечувати Нацполіція.

Раніше повідомлялося, Управління внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України кілька днів тому розпочало службове розслідування за фактами можливих неправомірних дій працівників Бюро, пов’язаних з фігурантами журналістського сюжету.

Як повідомлялося, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у 2017 році до Національного антикорупційного бюро було направлено матеріали справи, з яких витікає ймовірна корупційна діяльність працівників НАБУ у співпраці з керівником ТОВ «Оптимумспецдеталь». Водночас, за заявою керівника САП, жодних дій НАБУ в цій справі не вчиняло.

Нагадаємо, сума збитків по справах щодо схем на підприємствах «Укроборонпрому» становить близько 1 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: