Україна заборонила польоти на Boeing 737 MAX

400334

Державна авіаційна служба України тимчасово заборонила виконання польотів на літаках Boeing 737-8 MAX або Boeing 737-9 MAX над територією України, крім некомерційної експлуатації.

Про це повідомляє Укрінформ.

"З дати й часу видання цього Рішення забороняються виконання польотів на літаках Boeing 737-8 "MAX" або Boeing 737-9 "MAX" до, в межах, з або над територією України. Примітка: Некомерційна експлуатація (наприклад перегінні польоти) не входять до сфери дії цього Рішення. Окремі дозволи на виконання польотів з території України погоджуються з Державіаслужбою", - йдеться у повідомленні.

Також у Державіаслужбі нагадують, що 12 березня Європейське Агентство з безпеки польотів (EASA) вирішило видати Аварійну директиву льотної придатності та призупинити комерційні транспортні перевезення на двох згаданих моделях літака до, в межах або з території, зазначеної в положеннях Угоди щодо Європейського Союзу.

Рішення з безпеки польотів Державіаслужби повністю співпадає з заходами EASA та інших країн та вважається тимчасовим.

Зазначається, що модель 737 є лідером за обсягами продажу у світі, а модифікація Max 8 з підвищеною ефективністю витрати палива — центральним елементом у стратегії конкуренції Boeing з продукцією компанії Airbus. Однак зараз під питанням опинилася безпека цього літака.

Нагадаємо, що 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8, що прямував з Аддис-Абеби до Найробі. Загинули всі, хто був на борту, а це 157 осіб. Точні причини катастрофи поки невідомі. У понеділок слідчі знайшли бортовий самописець з лайнера та почали над ним працювати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: