Які свята відзначають 13 березня (іменини, народні прикмети)

1200px-200407_Elephant_9

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 13 березня в Україні і світі.

Свята та події 13 березня

Щорічно 13 березня відзначається дуже незвичайне і яскраве свято - Національний день тайського слона. Для жителів Таїланду ця тварина здавна була вірним помічником. Слони допомагали людям будувати житло і храми, збирати урожай і навіть битися у війнах. А в наші дні слони є одним з головних символів країни у туристів.

Національний день тайського слона проходить у спеціально облаштованому місці в декількох десятках кілометрів від Бангкока. Абсолютно безкоштовно відвідувачі можуть помилуватися на "слонове шоу", в якому беруть участь зовсім крихітні слоники і дорослі велетні. Бивні, ноги і голови слонів прикрашають різнокольоровими стрічками і помпонами. А наприкінці торжества на винуватців  свята чекає смачне частування - свіжі фрукти.

У Люксембурзі 13 березня відзначають свято, пов'язане з давніми язичницькими традиціями. Фестиваль вогню (Burgsonndeg) - час, коли запалюється безліч багать. Такий ритуал знаменує зустріч весни і вітання теплому Сонцю.

Іменини 13 березня

Цього дня іменини святкують: Арсен (Арсеній), Василь, Домініка, Касіян, Кіра, Марина, Нестор, Микола, Сергій

Народні прикмети

У народі говорили, що з'явилася крапель, і це означає, що Зима плаче.

У цей час починали запасатися сосновими нирками, які використовувалися в лікувальних цілях. Дівчата 13 березня виспівували веснянки і займалися випічкою калачів. Вважалося, що 13 березня потрібно обов'язково з'їсти калач натщесерце - це на щастя.

Весна в цей час відчувалася все більше і більше. Зокрема, значно збільшувалася тривалість світлового дня. З'являлися капели, і саме тому, 13 березня називали днем святого Василя, Василя-крапельника. Аналізували 13 березня природні явища і намагалися передбачити погоду на наступні місяці і дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: