Новий міст над Дністром простоїть 100 років, – інженер (фоторепортаж)

IMG_5003

Міст у Залісках Жидачівського району, реконструкція якого завершиться нинішнього року, розрахований на 100 років експлуатації.

Про це розповів інженер компанії «Онур Конструкціон Інтернешнл» Роман Мацьопа.

«Цей міст довжиною 181 метр на автомобільній дорозі М-12  Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка. Він складається з 7 опор, з них 2 – берегові, 5 – проміжні, влаштовані на буронабивних стовпах. Довжина буронабивних паль – від 20 до 30 метрів. У поперченому напрямку міст складається з 8 балок. Вони об’єднують монолітною плитою з влаштування гідроізоляції, захисних шарів асфальтобетону», – пояснює особливості конструкції моста Роман Мацьопа.

Інженер наголошує, що міст розрахований на сто років експлуатації.

«У цьому місті в Дністер впадає річка Стрий. Раніше русло було в іншому місці. Тож проектанти врахували цей нюанс. Буде укріплення габіонними ящиками та матрацами  довжиною до опори моста 400 метрів, плюс конуси берегових опор теж будуть укріплюватися габіонними матрацами, щоб не було підмивання опор моста.При будівництві моста слід зважати на такі аспекти, як льодохід та підйом рівня води. Тобто ведеться розрахунок на років 70-80, яка може бути найбільша повінь, а також швидкість руху течії води», – додав інженер.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: