Новий міст відповідатиме усім стандартам безпеки, – Синютка

IMG_4885

Реконструкція моста – це лише частина інвестиційного проекту загальнодержавного значення.

Про це сказав голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

«23 березня 2017 року було виявлено падіння балки моста. І з того моменту рух по старому мосту припинили. Тобто рівно два роки тому розпочалася робота з проектування та будівництва нового моста. Сьогодні ми знаходимося на завершальній стадії. Кошторисна вартість будівництва 229 мільйонів, вона включає у себе і будівництво нового моста, і будівництво під’їзних доріг. Новий міст відповідатиме усім стандартам безпеки руху, і забезпечить проїзд державною дорогою М-12», – сказав Олег Синютка.

А також він додав, що дорожні роботи тут триватимуть і наступного року.

«Окрім того, стараннями Служби автомобільних доріг, а також депутатів ВР, ми сьогодні маємо результати інвестиційного конкурсу, згідно з яким дорога міжнародного значення, так само як дорога Пустомити-Щирець-Меденичі, потрапляє з наступного року під капітальний ремонт як інвестиційний проект загальнодержавного значення, тобто ми будемо мати цього року відкриття реконструйованого моста, а з наступного – повну реконструкцію цієї міжнародної траси», – наголосив голова ЛОДА.

Народний депутат Андрій Кіт додав,що міст був визнаний аварійним ще 2008 року, однак до реконструкції дійшло тільки після обвалу.

«Впав міст два роки тому, а був визнаний аварійним ще 2008 року. Практично жодних робіт не проводилося. Це давня проблема, але вона почала вирішуватися, бо у нас є єдина спільна позиція – і в депутатів ВР, і в ЛОДА,  і в Служби автомобільних доріг. І ми спільними зусиллями відновлюємо шляхопроводи нашої області», – резюмував нардеп.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: