У Жидачівському районі тривають роботи з реконструкції моста

IMG_4979
Фото Микити Печеника.

У селі Заліски на Жидачівщині продовжується ремонт залізобетонного моста через Дністер, який з березня 2017 року перебував в аварійному стані.

Міст був побудований 1961 року. Його довжина – понад 177 метрів.

Після того, як 23 березня 2017 року обвалилася крайня балка, палі втратили несучу здатність і мостом стало небезпечно їздити. Машини рухалися в об’їзд.

Віповідіно до розробленої проектно-кошторисної документації реконструкції моста – вартість будівельних робіт становить 229,4 мільйона гривень.

2018 року підрядник «Онур Конструкціон Інтернешнл» розпочав ремонтно-будівельні роботи. На сьогоднішній день освоєно понад 107 мільйонів гривень: буріння набивних палів на опори та їхнє бетонування; монтаж ростверків, колон, насадок та підферменників; монтаж прогонових будо (32 балки); земляні дороги на під’їзну дорогу довжиною 1,1 км до мостового переходу; розпочаті роботи з берегоукріплення.

Зараз підрядна організація продовжує виконувати роботи з монтажу прогонових будов між опорами та в’язання арматури для подальшого влаштування накладної плити.

На 2019 рік заплановане фінансування з держбюджету на рівні 130 мільйонів гривень.

Будуть виконані такі роботи: влаштування берегоукріплення та підпірних стін з габіонових ящиків довжиною 950 м.п.; влаштування пішохідних тротуарів; монтаж очисних споруд; встановлення бар’єрного та перильного огородження, дорожніх знаків; влаштування асфальтобетонного покриття та нанесення розмітки; освітлення.

Перебудований міст стане довшим – 181 метр, ширина проїзної частини – 7,5 м (по одній смузі руху для автотранспорту у кожному напрямку). Ремонтні роботи будуть завершені 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: