Найкращі та найбільші зоопарки світу (фото)

5c5af3d96db1d17220c6fc3f2f4fa5ff_1a_c1_64_81_34075cc79d1d63e40a3931084b90528a7e
Фото: відкриті джерела, Лоро парк

Який зоопарк можна назвати найбільшим в світі? Відповідь на це питання залежить від того, які критерії використовуються для терміна «великий». 

Який зоопарк можна назвати найбільшим в світі? Відповідь на це питання залежить від того, які критерії використовуються для терміна «великий».

Чи говоримо ми про кількість видів тварин, або про площі самого зоопарку? Якщо розглядати по площі, то найбільшим в світі зоопарком можна назвати Red McCombs в Штаті Техас, з площею в 12000 гектарів, пише В світі.

Однак, у цьому зоопарку всього 20 видів тварин. Наданий список буде включати обидва критерії, що цілком розумно для визначення найбільших зоопарків.

Зоопарк і акваріум Коламбуса.

Зоопарк і акваріум Коламбуса – невід’ємні. Комплекс розташований в штаті Огайо. Це будинок для більше 5000 тварин, представників більше 500 видів. У 2004 році в зоопарку почалася робота по розширенню на 37 гектар. Передбачається, що розширення займе близько 10 років.

самые большие зоопарки

Московський зоопарк

Відкритий для відвідувачів з 1864 року, Московський зоопарк є одним з найстаріших зоопарків в Європі. Сьогодні Московський зоопарк – будинок для більше 6000 тварин, представників 927 видів; він займає площу близько 53 акрів (21,5 га), що робить її найбільшим зоопарком в Росії.

Зоопарк Сан – Дієго.

Зоопарк Сан-Дієго є одним з найвідоміших зоопарків у світі. Він містить понад 4000 тварин – представників більше 800 видів.Площа цього зоопарку становить 40 гектарів. Сонячний морський клімат південної Каліфорнії добре підходить для багатьох тварин. Службовці зоопарку та волонтери дуже активні в захисті і збереженні природного середовища проживання для тварин.

Зоопарк Торонто.

Розташований в Торонто, який займає територію в 287 гектарів, Зоопарк Торонто – найбільший зоопарк в Канаді. В даний час в зоопарку мешкають понад 16 тисяч видів тварин, представників більш 491 виду. Тварини розділені на 7 географічних регіонів: Індо-Малайзія, Африка, Південна Америка, Тундра, Австрія, Євразія і Канада.

Бронкський зоопарк.

Бронкський зоопарк відкритий з 1899 року, в Нью-Йорку. Це найбільший столичний зоопарк в США. Його територія становить 107 гектарів. Зоопарк – будинок для більше 4000 тварин, 650 видів, багато з яких знаходяться під загрозою зникнення.

Пекінський зоопарк.

Зоопарк був заснований в 1906 році, в кінці династії Цин. У зоопарку зосереджена найбільша колекція тварин всього світу. У зоопарку живуть 14 500 тварин, представники 450 видів наземних тварин і більше 500 видів морських тварин. Зоопарк займає площу в 89 гектарів. Одна з найпопулярніших визначних пам’яток перка – гігантські панди.

Берлінський Зоологічний сад

Відкритий в 1844 році, Берлінський зоологічний сад є найстарішим і найбільш відомим зоопарком в Німеччині. Він охоплює територію в 34 га і розташований в районі Тіргартен, в Берліні. У зоопарку міститься найбільша колекція видів тварин – близько 1500, приблизно 17 000 тварин.

Зоопарк Генрі Дурлі.

Цей зоопарк, розташований в Омасі, є домом для приблизно 17 000 тварин, це близько 962 видів. Вона включає в себе більше 53 гектара земельної площі. Не дивлячись на те, що є і великі за площею зоопарки, мало який з них зрівняється за кількістю видів із зоопарком Генрі Дурлі, – саме тому зоопарк входить в список найбільших в світі.

Честерський зоопарк

Британський Честерський зоопарк відкрився в 1931 році завдяки діяльності любителя тварин Джорджа Мотершеда. Ще дитиною в 1903 році він відвідав Манчестерський зоопарк і був вражений сирими та темними умовами, в яких містилися тварини. Честерський зоопарк був розроблений як сучасне місце, створене відповідно до тільки сформованих європейських традицій по використанню ровів, які відокремлюють тварин від відвідувачів, а також з великим простором для утримання. З часів Мотершеда зоопарк продовжує сприяти добробуту своїх мешканців шляхом реалізації низки природоохоронних програм і проектів з розведення видів. Сьогодні зоопарк площею 45 гектарів є домом для більш ніж 8000 тварин, і на його території знаходяться удостоєні багатьма нагородами сади.

Похожее изображение

Зоопарк Шенбрунн

Найстаріший зоопарк світу був заснований в 1752 році, коли імператор Священної Римської Імперії Франц I наказав побудувати біля літнього палацу у Відні королівський звіринець. Хоча зоопарк був майже повністю зруйнований в ході двох світових воєн, все ж таки вдалося частково зберегти витончену архітектуру 17 століття. Після масштабної реставрації в 1990-х роках він дав притулок понад 500 видам тварин, включаючи однорогих носорогів і сибірських тигрів, які знаходяться під загрозою вимирання. Зоопарк Шенбрунн є членом Австрійської асоціації зоопарків, в діяльність якої входять питання збереження біологічного різноманіття тваринного світу та захисту природних місць існування.

Картинки по запросу Зоопарк Шенбрунн

Пуерто-де-ла-Крус, Канарські острови (о. Тенеріфе), Іспанія

“Лоро парк” поєднує в собі зоопарк, акваріум, цирк і ботанічний сад. На 135 тис. кв. метрів знаходяться різні екзотичні рослини, кактуси, орхідеї, понад 7 тисяч пальм, а головне – птахи, звірі, морські тварини.
Особливе місце посідають папуги, які дали назву парку – близько трьох з половиною тисяч особин, 340 видів. Це більше, ніж у будь-якому із зоопарків світу.
“Лоро парк” показує вистави, у яких папуги-артисти літають над головами глядачів, читають, катаються на самокаті і складають числа.

Також у парку представлений павільйон “Планета пінгвінів” зі 180 антарктичними птахами. Для них за допомогою спеціальної гармати щоденно вистрілюється 12 тонн снігу.
У басейні об’ємом в 1 200 000 літрів проводиться шоу морських левів та дельфінів. Цей дельфінарій – найбільший у Європі.
Крім того, в “Лоро парку” живуть горили й шимпанзе, ягуари й тигри, багато різних видів птахів, гігантські черепахи, крокодили і багато інших звірів.
Щорічно парк приймає до півтора мільйонів відвідувачів.

Картинки по запросу лоро парк фото

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: