Колишнього сільського голову зі Старосамбірщини судитимуть за зловживання службовим становищем

Sud21

Про це йдеться у повідомленні прокуратури Львівської області.

Згідно з повідомленням, Старосамбірська місцева прокуратура вже скерувала обвинувальний акт до суду.

Колишнього голосу сільради підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.366 (службове підроблення), ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

В матеріалах справи йдеться, що чиновник, діючи в інтересах однієї із приватних агрофірм, одноособово, а також без дозволу членів виконавчого комітету в грудні 2008 року склав та видав завідомо неправдиві офіційні документи. Мова йде про рішення сільської ради, на підставі яких видано свідоцтво про право власності на 12 будівель зазначеній агрофірмі. При цьому постраждали власники майнових паїв, яким належали будівлі. Вартість цих будівель, становить понад 2,5 млн грн, що у 250 і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян та є тяжкими наслідками.

Таким чином, народний обранець спричинив пайовикам матеріальну шкоду у великих розмірах. При цьому ухвалою Самбірського міськрайонного суду на незаконно реалізовані будівлі накладено арешт.

У разі доведеності в суді вини за скоєні кримінальні правопорушення останньому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: