Львів’янам показали, на якому етапі перебуває реконструкція площі Двірцевої (фото)

IMG_5205

Роботи з реконструкції площі біля головного залізничного вокзалу у Львові тривають з початку березня.

Станом на 18 березня, за словами Андрія Білого, заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури, в межах реконструкції вже зняли бруківку з ділянки в 630 кв м, демонтували фонтан та інші елементи та замінюють колектор. За словами чиновника, роботи проходять швидше, аніж планувалося.

«Роботи тривають успішно ми йдемо по плану, навіть трохи випереджаємо план, бо другий етап (закриття автостанції, - ред.) планувався на 4 квітня, а відбудеться 25 березня», - додає в.о. директора ЛКП «Львівавтодор» Оксана Єстеферова.

«Вже сьогодні-завтра починають заміни комунікаційних мереж, мінятимуть повністю всі комунікації, - додав Білий. – Фонтан, що вже знесли, не мав ніякої історичної цінності, він вже зношений, його «Укрзалізниця» списує». Як повідомили у міській раді, старий фонтан планують замінити на «динамічний» з 9 форсунками та кольоровою підсвіткою. Після завершення реконструкції площу збираються озеленити яблунями, сакурами, березами, дубами та іншими деревами й кущами.

Загальний кошторис реконструкції площі – понад 165 мільйонів гривень, виконує роботи ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл».

Згідно з планами, автостанція, яку закривають з понеділка, має відновити свою роботу вже до кінця цього року. Тоді ж відновлять рух трамваїв, який мають перекрити з травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: