У Львові відбувся масштабний концерт відомої естонської музикантки (фото)

1909

15 березня у Львівському органному залі відбувся масштабний та довгоочікуваний концерт «Улла Кріґул. Музика Естонії».

У ЛМР повідомляють, що концерт зібрав повний зал та майже усе Посольство Естонії в Україні у Львові.

Зазначається, що подія присвячена святкуванню 101-ї річниці Незалежності Естонської республіки і організовувалась за підтримки Посольства Естонії в Україні.

Одна із найвідоміших органісток сучасності — Улла Кріґул, яка давала концерти в основних концертних залах та грала на найбільших органах не лише Естонії, але й Європи, а після феєричного концерту у серпні 2018 року знову повернулась до Львова, щоб подарувати та зачарувати відвідувачів своє майстерною грою. Улла виконала найвідоміші твори естонського композитора Арво Пярта, а до музичної частини вишуканим компліментом стала поезія, яку представили знавці естонської мови зі Львова, зачитавши вірші Маарі Кангро, Андри Тееда, Трііни Соометс, Ело Віідінг разом із шановним Послом Естонії в Україні Ґертом Антсу та представниками естонського посольства.

«Такий захід — це прекрасна можливість показати культуру Естонії не лише у Києві, де проводиться чимало заходів для її популяризації, але й поширити це у Львові. Естонія — це маленька країна, про яку, мабуть, не всі знають, але у всьомі світі знають про нашу культуру, наприклад, естонського композитора Арво Пярта. І це чудова можливість показати нашу культуру та традиції більшій кількості людей», — зазначив шановним Послом Естонії в Україні пан Ґерт.

Відтак, серед гостей було чимало молоді, яка із захопленням споглядала концерт та знайомилась з культурою Естонії, так і старшого покоління, які були не менш зачаровані майстерною грою Улли Кріґул.

«Я запросив Уллу виступити знову у нас, оскільки вона є дуже харизматичною та віртуозною особистістю, її гра не залишає байдужими навіть тих, хто чує орган вперше. Ми працювали із багатьма органістами, але без перебільшення Улла — одна з найцікавіших органісток, які відвідали наше місто. І для нас велика приємність, що її гру почуло так багато людей. Культура руйнує кордони і будує міцні мости хорошої міжнародної дружби. Ми щиро вдячні Посольству Естонії за підтримку цього проекту», -  повідомив заступник директора Органного залу та організатор концерту Тарас Демко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: