У Львові відкриють фотовиставку про «сонячних людей»

54255021_410788856395846_5432104456491630592_n
Фото: прес-служба ЛМР

У Міжнародний день людини з синдромом Дауна — 21 березня, у Львові на площі Ринок (перед входом у міську Ратушу) відкриють фотовиставку #КолиСонцеУсередині.

У ЛМР повідомляють, що це соціальний фотопроект, який передає емоції та красу 10 непересічних особистостей, різних за віком, характером, уявленнями і відкритих до експериментів.

Організатори запрошують усіх одягнути в цей день кольорові шкарпетки та прийти і насолодитись «сонячною іншістю». Початок — о 14.00 год.

«#КолиСонцеУсередині — це соціальний фотопроект Марти Сирко, команди небайдужих людей, неймовірно сильних батьків (опікунів) та відділу промоції міста Львова. Протягом трьох днів фотограф намагалась сфотографувати сонце. Інколи воно було дуже пустотливим, обожнювало димову машину, із задоволенням приміряло на себе одяг та надсилало повітряні цілунки. Власне, у світлинах поняття „краси“ передано грою сонячного світла із яскравими барвами. Таке поєднання підкреслює, що краса — це не стандарти та кліше, а емоції, індивідуальність та рух», — розповідає заступник начальника відділу промоції Львівської міської ради Оля Бачинська.

Фото: прес-служба ЛМР

Зазначається, що над працювали стилісти та візажисти: KARP studio, Ольга Гнатюк, Тетяна Кияниця, Юлія Аксьонова, Надія Петрова, Ольга Жеребецька, Анастасія Тарасова, Іванна Мамчук. Асистентка фотографа: Марія Піщик. Юля Аронова, голова ГО «Розправленні крила». За підтримки відділу промоції міста Львова.

«Варто, щоб такі акції, як і можливість бути залученим в публічні простори (школи, університети) відбувались частіше. Люди мають звикати до іншості, тоді й з’являється розуміння й прийняття», — додають організатори.

Зазначимо, що під час офіційного відкриття фотовиставки, моделям проекту вручать спеціальні відзнаки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: