Уповноважений з прав людини в РФ прибуде до Києва на суд у справі Вишинського

981959

Уповноважений з прав людини в Російській Федерації Тетяна Москалькова має намір прибути до Києва для участі в судовому засіданні у справі звинуваченого в державній зраді головного редактора видання «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського.

Про це вона повідомила в своєму Instagram-каналі, пише УП.

«Вилітаю до Києва для участі в судовому засіданні у справі Вишинського», - зазначила Москалькова.

Омбудсмен РФ відзначає, що напередодні направила уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Людмилі Денисовій лист на захист прав Вишинського.

Москалькова зазначає, що останній «утримується в нелюдських умовах у Лук'янівському СІЗО Києва».

«За інформацією адвоката в його камері відсутня електрика й штучне освітлення, Кирило спить на простирадлі без матраца, подушки і ковдри. Ця ситуація не тільки не відповідає загальновизнаним міжнародним стандартам утримання в пенітенціарних установах, а й згубно позначається на і так підірваному здоров’ї російського журналіста», – заявила омбудсмен РФ.

Раніше адвокат Вишинського Андрій Доманський повідомив, що його підзахисного 14 березня етапували з Херсона до Києва, оскільки 20 березня має відбутися засідання Касаційного кримінального суду Верховного суду України, який розгляне його скаргу на незаконність затримання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: