Бойовики передали Україні 60 ув'язнених

54267947_2522136111192456_5839368618596368384_n

Бойовики передали українській стороні 60 громадян, які перебували в пенітенціарних установах тимчасово окупованої Луганщини.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Facebook.

«Сьогодні у містечку Щастя нам передали 60 засуджених, які перебували в пенітенціарних установах в окремих районах тимчасово окупованої території Луганської області, для продовження відбування покарання на підконтрольній Уряду України території», - розповіла вона.

Денісова нагадала, що у лютому вже забирали 33 засуджених, а в грудні минулого року 42.

«За останні три місяці нам вдалося перемістити з непідконтрольної Уряду України території Луганської області 135 ув’язнених, 22 з яких вже звільнено у зв’язку із закінченням строку відбування покарання. 4 особи, у тому числі жінка, серед 60-ти переміщених сьогодні осіб - перебували більш ніж 9 років в пенітенціарних закладах на тимчасово окупованій території Луганської області без рішення суду. Тобто, їх вину не було доведено у законному порядку», - додала вона.

Данісова наголосила, що продовжується робота з переміщення громадян України, які виявили бажання відбувати покарання на вільній території і тих, чиї строки ув'язнення сплили.

«Наш наступний візит до Луганської області сплановано на кінець квітня. Ми знову заберемо 60 ув‘язнених», - зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: