Мей офіційно попросила відтермінувати Brexit до 30 червня. У ЄС виступили проти

_106108537_maypmqsnew.jppg

Прем'єр-міністерка Великої Британії Тереза Мей звернулася до президента Ради Європи Дональда Туска з проханням офіційно відтермінувати Brexit.

Під час виступу в парламенті Мей наголосила, що вона «не готова відкласти Brexit далі, ніж до 30 червня» і не планує просити про продовження цього терміну, передає BBC.

Як заявила Мей, вона хоче уникнути участі країни у виборах до Європарламенту, які пройдуть 23-26 травня.

Натомість, Єврокомісія виступила проти відтермінування виходу Великої Британії з Європейського Союзу до 30 червня, про що попросила прем'єр-міністерка країни Тереза Мей. Про це повідомило агентство Reuters з посиланням на побачений документ.

Reuters зазначає, що члени Єврокомісії обговорювали те, що лідери ЄС зіткнуться з «подвійним вибором».

Перше — це продовжити Brexit до 23 травня, друге — дати довгу відстрочку до кінця року. Для другого випадку Великій Британії доведеться провести у себе вибори до Європарламенту, які відбудуться 23 травня.

«Будь-яке відтермінування, яке буде запропоновано Сполученому Королівству, або має тривати до 23 травня 2019 року, або бути значно довшим і вимагати проведення європейських виборів», — ідеться в обговорюваному Єврокомісією документі.

На думку комісії, це єдиний спосіб захистити функціонування інституцій ЄС.

Reurets також вказує, що після прогнозованого виходу Великої Британії зі складу ЄС інші країни мали б отримати додаткові місця в Європарламенті. Якщо ж Велика Британія залишиться у ЄВ, то інші країни мають знати про це до середини або кінця квітня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: