У Львові запрацював перший на Західній Україні банк крові для собак (фото)

A9736CBB-DED3-4246-AB81-EC951AB324A2

Сьогодні на ЛКП «Лев» презентували перший на Західній Україні банк крові для собак, він допоможе рятувати життя не лише безпритульним, але й домашнім собакам у Львові.

На презентації банку крові побував кореспондент Дивись.info.

За словами ветеринарів, основне завдання банку крові – забезпечити оперативне переливання донорської крові, якщо чотирилапий втратив значну частину своєї при травмі, або його кров заражена інфекцією. Саме оперативне переливання може врятувати собаці життя. Формують банк крові волонтери з числа власників собак.

Для того, аби стати донором, собака має бути здоровим, мати вагу не менше 25 кг та бути вакцинованим. Базу донорів у Львові вже почали формувати за допомогою ініціативи Animal-ID.info, яка займається розробкою баз реєстрації тварин.

Проект загальною вартістю в 275 тисяч гривень почали реалізовувати 2018 року. ЛКП «Лев», численні благодійники та партнери уже зібрали більшість суми для закупівлі необхідного для банку крові обладнання (залишилося оплатити ще 92 тис грн). Зараз придбали спеціальний холодильник, водяну баню, мікроскоп, механічний екстрактор, центрифугу, контейнери тощо. За словами директорки ЛКП «Лев» Оксани Кошак, банк готовий розпочати роботу. Вона додає, що працівники підприємства вже навчилися користуватися обладнанням та навіть протестували його під час забору крові у двох чотирилапих донорів.

Працівники зазначають, що базова вартість вливання крові з банку для чотирилапого становитиме 2100 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: