Які свята відзначають 20 березня (іменини, народні прикмети) 

2950b1f56f6737261f4add4844870e0f

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 20 березня в Україні і світі.

ІА Дивись.info склала добірку свят і важливих подій, які відзначають 20 березня в Україні і світі.

Свята та події 20 березня

День весняного рівнодення. Весняне рівнодення - одне з найунікальніших явищ природи, суть якого, кажучи науковою мовою, зводиться до того, що «в момент рівнодення центр Сонця в своєму видимому русі по екліптиці перетинає небесний екватор».

Кожного року на день весняного рівнодення припадає Міжнародний день астрології. Це свято щорічно відзначається не тільки вченими, які займаються дослідженнями з астрології, а й простими любителями різних астрологічних прогнозів і теорій.

Щороку дата святкування змінюється в залежності від того, на який день припадає весняне рівнодення. У більшості випадків свято відзначається 20 або 21 березня, але іноді рівнодення випадає на 19 березня. Саме з весняного рівнодення починається астрологічний рік. Тоді в свої сили набирає знак Овна.

Дане свято відзначають люди, які вірять в дію зірок на зовнішній і внутрішній світ людини. Перші астрологи з'явилися на нашій планеті ще в глибоку давнину. Тоді ця наука тісно перепліталася з міфологією. За багато століть астрологія переживала як загальне визнання, так і глузування.

В сучасному світі до астрологів прислухаються все більше і більше людей. Це властиво навіть політикам і впливовим бізнесменам. Тому традиції астрології з кожним роком тільки міцнішають.

У 2012 році ООН проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя з метою підтримати ідею про те, що прагнення до щастя є загальним почуттям для всіх людей нашої планети.

У всьому світі 20 березня, з ініціативи ООН, святкується День Землі (англ. Earth Day).

Іменини 20 березня

Цього дня іменини святкують: Анна (Ганна), Антоніна, Василь, Еміліан (Омелян), Євгеній (Євген), Євдокія, Єфрем, Катерина, Ксенія (Оксана), Марія, Микола, Мотрона, Надія, Нестор, Ніл, Оксана, Павло

Народні прикмети

У цей день вшановується пам'ять великомученика Василя. Крім того, 20 березня поклоняються чудотворній іконі «Споручниця грішних». Невідомо, хто став її автором, але силу зцілення ікони було відкрито в середині ХIХ століття. Віряни вважають, що 20 березня іконі потрібно молитися про позбавлення від холери.

У народі день 20 березня називали Василем Крапельником, оскільки саме зараз наступають довгоочікувані відлиги, течуть струмки, дзвенить крапель. Вважають, що похмуре зимування залишилося позаду, і природа прокидається від сну.

Якщо 20 березня вночі раптом вікно трісне або з даху пласт снігу зірветься, то, за народною думкою, це гріхи тяжкі на землю падають. Вірили, що у цей день можна було привабити вподобану дівчину.

Сон, який приснився 20 березня, обов'язково збудеться, але тільки через три роки.

Вважають, що ті птахи, які прилетіли 20 березня, провели зиму в Раю, і їх потрібно вшановувати особливим чином.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: