На Львівщині 60% безробітних мають вищу освіту

2-10-800x400

У січні-лютому цього року фахівці Львівської обласної служби зайнятості допомогли знайти роботу 7,2 тис. осіб, у тому числі 2,0 тис. безробітних.

Про це інформує Відділ інформаційної роботи Львівського обласного центру зайнятості.

«Ми змінюємо підходи у наданні послуг відвідувачам. Для прикладу, на замовлення працедавців шукаємо претендентів на вільні робочі місця не лише серед безробітних, а й за межами центрів зайнятості. Водночас тим, хто звертається до нас за допомогою у працевлаштуванні, надаємо адресні індивідуальні послуги, щоби якомога швидше повернути їх до трудової діяльності. Для цього використовуємо виправдані практикою інструменти: організовуємо зустрічі потенційних працівників з працедавцями, скеровуємо безробітних на професійне навчання, залучаємо до тимчасової зайнятості, записуємо відеорезюме», – повідомив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк.

За його словами, нині на ринку праці бракує висококласних спеціалістів робітничого профілю. Тому проводиться активна профорієнтаційна робота серед учнів шкіл, мета якої – спонукати молодь свідомо обирати фах, пояснити завтрашнім абітурієнтам, що диплом вишу не гарантує працевлаштування. Натомість кваліфікованим електрозварникам, слюсарям, швачкам, водіям  автомобільного транспорту працедавці пропонують європейську зарплату та готові збільшувати її розмір.

«База вакансій, якою ми оперували на початку березня цього року, складалася із 7,5 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад. Із них майже 72% – для робітників. А на обліку перебувало 13,6 тис. безробітних, з котрих 60% мають вищу освіту», – додав В. Барилюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: