Щодня від туберкульозу помирає 10 українців

S35PEZowuaDk1UNJBfqE

В Україні щодня від цієї інфекційної хвороби помирає 10 людей.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Незважаючи на високу ефективність лікування туберкульозу, щодня в Україні внаслідок цієї інфекційної хвороби помирає 10 осіб. Туберкульоз — абсолютно виліковне захворювання. ВООЗ чітко наголошує, що не менше 90% пацієнтів з туберкульозом слід виліковувати”, - розповіла провідний фахівець з питань лікування та профілактики туберкульозу Центру громадського здоров'я МОЗ України Яна Терлєєва.

За її словами, у нашій країні пацієнти з чутливим туберкульозом виліковуються лише у 76% випадків.

“Пацієнти з мультирезистентним туберкульозом або зі стійкістю до основних протитуберкульозних препаратів виліковуються лише у половині випадків, а пацієнти з широкою лікарською стійкістю, на жаль, лише — щотретій”, - додала Терлєєва.

Вона підкреслила, що протитуберкульозні ліки в Україні повністю профінансовано. Водночас експерт констатувала, що показники захворюваності на туберкульоз в Україні поступово знижуються.

“Протягом останніх 10 років в Україні спостерігається зниження захворюваності на туберкульоз. Щороку рівень захворюваності знижується серед загального населення — на близько 2,5 %, серед дитячого населення — на 4,4 %. Проте на сьогодні лишається актуальною проблемою поширення лікарсько-стійкого (мультирезистентного) туберкульозу”, - зазначила вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: