У Львові відкрили виставку, присвячену людям зі синдромом Дауна

IMG_8989
Фото: прес-служба ЛМР

Сьогодні, 21 березня, перед входом у Ратушу відкрили фотовиставку про «сонячних» людей #КолиСонцеУсередині.

У ЛМР повідомляють, що соціальний фотопроект покликаний передати емоції та красу десяти непересічних особистостей, віком від 3-х до 30-ти років, різних за характером, уявленнями, проте відкритих до експериментів.

Зазначається, що ініціатором та автором світлин стала Марта Сирко.

«Для мене це вже другий соціальний проект із містом. Це було незвично, важко, але дуже цікаво. Для себе я зрозуміла, що для таких проектів потрібно більше простору, бо моделі були активними та рухливими. Однак, це мої перші спроби таких фотопроектів. Надалі збираюсь більше працювати у цьому напрямку», — повідомляє фотограф Марта Сирко.

Повідомляється, що до флешмобу місто підготувало не лише фотопроект та соціальну рекламу на білбордах, а й тематичні сувеніри (різнокольорові шкарпетки). Тематичні сувеніри — розпаровані по кольору шкарпетки із промоційним логотипом міста та його патернами, розроблені відділом промоції міста, та виготовлені відомим львівським брендом Dodo Socks.

Фото: прес-служба ЛМР

«Ми вирішили ризикнути, і замовили жовто-зелені та блакитно-бузкові шкарпетки. Сьогодні важливий день, який стосується людей із синдромом Дауна, а от за два тижні світ одягнеться у блакитне, щоб поширювати інформацію про проблему аутизму. Додам лише, велике дякую виробнику, який доводить, що соціально відповідальний бізнес не лише існує, а й активно діє», — зазначає заступник начальника відділу промоції Львівської міської ради Ольга Бачинська.

Відтак, більшу половину тиражу з 22 березня до 2 квітня планують передати громадським організаціям, які працюють з інклюзивною темою. Решту протягом року отримуватимуть ті люди, які досягли певних результатів у проектах, які стосуються теми інклюзії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: