10-14 квітня відбудуться Дні Індії у Львові

tanci_indija_4

21 березня у Львівській міській раді відбулось перше засідання робочої групи з питань співпраці м. Львова з містами Республіки Індія.

Секретар Львівської міської ради Анатолій Забарило, відкриваючи засідання, наголосив, що у міській раді за останні роки почали працювати три робочі групи із співпраці з країнами Сходу, а саме: з Китаєм, В’єтнамом, Туреччиною.

«У нас уже є достатньо напрацювань, особливо з Китаєм, відбулись візити, налагоджені контакти, є конструктивна співпраця з турецькою Анталією. Також ми зацікавлені в налагодженні культурних та бізнесових взаємовідносин з Індією, яка має розвинуту економіку та сільське господарство».

Як повідомив член робочої групи, громадський діяч Юрій Котик, 10-14 квітня відбудуться Дні Індії у Львові. На цей час запланований візит нового посла Індії в Україні Парта Саппаті.

«Під час Днів Індії у Львові відбудеться багато цікавих заходів. Це буде сучасне індійське кіно, майстер-класи з йоги, мистецькі виставки. У Львові уже два роки працює  Міжнародне товариство українсько-індійської дружби, яке очолює Віталій Свіщов. Товариство активно займається налагодженням відносин між Україною та Індією. Філії організації працюють в Тернополі, Івано-Франківську, Хмельницьку, Чернівцях. Відтак робоча група буде працювати над тим, щоб об’єднати зусилля громадської організації, законодавчої і виконавчої гілок влади. Наша  мета – об’єднати людей, які цікавляться Індією і які можуть бути корисні для співпраці між Україною та Індією, задля тих проектів, які принесуть користь нашому місту».

Віце-президент Львівської торгово-промислової палати Володимир Коруд під час засідання наголосив на важливості активізації співпраці з Індією.

«Нам треба працювати на перспективу. Індія незабаром буде другою економікою світу, це другий ринок світу. Тому нам треба працювати настільки активно, щоб зарезервувати для Львова своє місце. Я підтримую ідею Юрія Котика, який курує наш східний напрямок. Індія розвивається такими стрімкими темпами, що нам би вартувало багато чого у них повчитись».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: