Португалія — Україна: анонс та прогноз матчу 

ду-луж-1890-min
Стадіон Ештадіу да Луш, Лісабон, Португалія. Фото: ffu.ua

Португалія приймає Україну в першому турі кваліфікаційного турніру до Чемпіонату Європи.

У стартовому матчі відбору на Євро-2020 команда Андрія Шевченка зійдеться з переможцем однієї з груп елітного дивізіону Ліги націй. Крім цього, Португалія вперше в історії захищає титул чемпіона Європи. Україна виграла свою групу 2-го дивізіону Ліги націй, але Чехія і Словаччина поступаються у класі нинішньому суперникові. Відтак візит у Лісабон стане прекрасним тестом для оновленої збірної.

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко зазначив, що його підопічні добре підготовлені до цієї дуелі та головним бонусом для команди буде взяти очки з діючими чемпіонами континенту. Утім, Шевченка турбує форма лідера Португалії Кріштіану Роналду.

«Португалія — ​​сильна команда, чемпіон Європи. У плані технічних характеристик без Роналду ця збірна грала за схемою 4-4-3, а з ним — 4-4-2. Я дуже поважаю Кріштіану, це один із кращих гравців в історії футболу. Та форма, яку він показав в останніх матчах, змушує нас хвилюватися. Він не тільки чудовий гравець, але й лідер команди. Тому його повернення — суттєве посилення для Португалії.

Ми розуміємо, що на гру з таким сильним суперником команда витратить чимало енергії й сил, буде багато рухатися. Але це вимоги сучасного футболу, які потрібно виконувати, якщо хочеш перебувати на високому рівні.

Португальська збірна відчуває більший тиск, адже вона грає вдома. Ми розраховуємо взяти очки — це буде бонус для нас. У нас команда підготовлена, є певний план на гру. Завтра повинні показати хороший футбол», - сказав Шевченко на передматчевій прес-конференції.

Натомість, наставник збірної Португалії Фернанду Сантуш заявив, що його підопічні добре підготувалися до матчу з Україною і готові перемагати.

«Якщо ви подивитесь на рейтинг збірних, то побачите, що Україна і Сербія – це два серйозні суперники. У найближчих двох матчах нас чекають ігри з командами, які володіють прекрасними складами, але я вірю у своїх футболістів. Мої гравці повинні подарувати радість 50 тисячам вболівальникам, які прийдуть в цей день на стадіон. Ми добре підготувалися до матчу з Україною і знаємо про високий рівень цієї команди, але ми готові перемагати завтра. Якщо не виграємо – це буде великим розчаруванням для мене, адже ми – фаворити гри і будемо грати вдома», – сказав наставник збірної Португалії Фернанду Сантуш.

Орієнтовні склади на матч Португалія – Україна

Португалія: Патрісіу – Канселу, Пепе, Діаш, Геррейро – Карвалью, Невеш, Моутінью – Бернарду Сілва, Роналду, Андре Сілва

Україна: Пятов – Караваєв, Бурда, Матвієнко, Миколенко – Степаненко, Маліновський – Марлос, Зінченко, Коноплянка – Яремчук

Офіційна заявка збірної України на матч проти Португалії (за номерами): 1. Денис Бойко, 2. Богдан Бутко, 3. Едуард Соболь, 4. Сергій Кривцов, 5. Микита Бурда, 6. Тарас Степаненко, 7. Микола Шапаренко, 8. Руслан Маліновський, 9. Артем Кравець, 10. Євген Коноплянка, 11. Марлос, 12. Андрій Пятов, 13. Віталій Миколенко, 14. Віталій Буяльський, 15. Віктор Циганков, 16. Сергій Сидорчук, 17. Олександр Зінченко, 18. Роман Яремчук, 19. Жуніор Мораес, 20. Роман Безус, 21. Олександр Караваєв, 22. Микола Матвієнко, 23. Андрій Лунін.

Фото: ffu.ua

Загалом до Лісабона прилетіли 25 футболістів збірної України. До заявки на гру не потрапили Сергій Болбат та Артем Шабанов.

Офіційна заявка збірної Португалії на матч проти України (за номерами): 1. Руй Патрісіу, 2. Жоау Конселу, 3. Пепе, 4. Рубен Діаш, 5. Рафаель Геррейро, 6. Жозе Фонте, 7. Кріштіану Роналду, 8. Жоао Моутіньо, 9. Андре Сілва, 10. Жоао Маріо, 11. Бернарду Сілва, 12. Жозе Са, 13. Данілу, 14. Вільям Карвальо, 15. Рафа Сілва, 16. Жоао Феліш, 17. Гонсалу Гедеш, 18. Рубен Невеш, 19. Маріо Руй, 20. Піцці, 21. Нельсон Семеду, 22. Бету, 23. Дієго Соуза.

Де дивитися матч   

Матч 1-го туру відбору на Євро-2020 Португалія – Україна відбудеться 22 березня в Лісабоні на стадіоні Да Луж. Початок зустрічі – о 21:45.

Матч Португалія – Україна онлайн у прямому ефірі можна дивитися на телеканалах «Футбол 1» та ТРК Україна, починаючи з 21:35.

Прогноз букмекерів   

Букмекери в цьому протистоянні вважають явними фаворитами піренейців.

Лідер букмекерської справи - контора William Hill виграш португальців оцінює коефіцієнтом 1,38, нічию - 4,50, перемогу команди Андрія Шевченка - 9,00.

Проте, згадаємо історію зустрічей Україна - Португалія. Тут поки що паритет. Уперше національні збірні двох країн зіграли між собою 1996 року під час відбору на чемпіонат світу-1998. Тоді українці та португальці обмінялися двома домашніми перемогами. У Києві наша команда на "Олімпійському" виграла з рахунком 2:1, а в Порту поступилася - 0:1.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: