«Це сімейний підряд»: стали відомі деталі гучного затримання наркоторговців у Львові (фото, відео)

IMG_8073
Фото: ІА Дивись.info

Групу юних наркоторговців вистежували з жовтня 2018 року.

21 березня, у четвер, правоохоронці затримали 4 осіб, що, використовуючи месенджер «Telegram», займались незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин на території Львова.

Про це у п'ятницю, 22 березня, повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Валерій Середа, передає ІА Дивись.info.

«Суспільство неодноразово повідомляли про випадки так званої реклами — написами на стінах щодо можливості придбання наркотиків через Інтернет, тож ми займалися цими злочинами їх досліджували. Фактично дану групу вистежували з жовтня місця минулого року. Цей злочин має свою специфіку, нам мало було затримати людину, яка робила закладку чи особа яка б її забирала її, в цьому випадку мережа не перестала б існувати, тому взяли витримку і документували всю групу. Згодом ми вийшли на організатора та вивчили їх схему», - розповів Середа.

Організував збут наркотичних засобів та психотропних речовин 22-річний уродженець Черкаської області. В ході проведених заходів поліцейські встановили, що чоловік залучив до злочинної діяльності ще трьох мешканців Львова 1990-х років народження — двох хлопців та дівчину.

Від організатора виконавці отримували наркотичні засоби, фасували їх та робили «закладки» у Львові відповідно до наданих координат. Там їх знаходили покупці, котрі через мобільні додатки перераховували кошти за товар організатору. Він же розподіляв отримані гроші між учасниками злочинної групи.

«Це по суті був "сімейний підряд", вони займалися цим відкрито вдома. Загалом у домі організатора було вилучено 200 грам амфетаміну, 4.5 кілограма канабісу, 71 таблетка екстазі і 156 марок ЛСД. Вартість того, що ми вилучили становить 1,5 мільйона гривень за цінами така званого  чорному ринку, і це ще наразі було не проведено всіх обшуків», - сказав Валерій Середа.

Також вилучені грошові кошти – понад 90 тисяч гривень та 14 тисяч доларів США, отримані за збут наркотиків. Окрім того, вилучено мобільні телефони та ноутбуки, які використовували для злочинної діяльності.

За його словами, це перше повне документування дій злочинців в такому виді злочину.

«В такий спосіб розповсюдження наркотиків зловмисники мають шанси уникнути подальшої відповідальності у скоєні злочинів. Тому ми потрапили багато часу і ресурсу. Були задіяні майже всі служби Нацполіції, процесуальне керівництво здійснювала прокуратора. Позитивним є тим, що ми для себе виробили чіткий алгоритм дій з такими злочинами», - додав Середа.

Перший заступник прокурора Львівської області Олександр Русецький розповів, що покарання за такі злочини передбачено до 10 років з конфіскацією майна.

«Зловмисники затримані в порядку ст.208 КПК України. Ми, в свою чергу, клопотатимемо перед судом про обрання усім затриманим міри запобіжного заходу – тримання під вартою. Люди дуже молодого віку. Серед іншого один з учасників є студентом медичного вузу. У нас є ще значний масив інформації за майже цих 6 місяців документування. Цю інформацію ми ще будемо опрацьовувати і далі проводити заходи в тому числі з'ясування каналу постачання тих наркотиків», - повідомив Олександр Русецький.

Також правоохоронці наразі не виключать такої можливості, що група львівських наркоторговців була пов'язана київською лабораторією з виготовлення наркотиків, яку накрили працівники Служби безпеки України. Олександр Русецький зазначив, що правоохоронці володіють певною інформацією про постачальників, проте наразі не може повідомити деталей.

Читайте також: СБУ викрила найбільшу нарколабораторію за всю історію України (відео) 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: