На Львівщині до списку виборців намагалися внести «мертві душі»

t_1_politichna-agitatsiya
Фото: відкриті джерела (ілюстративне)

Поліцейські перевіряють чотири повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства

Як повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області, 22 березня, до поліції надійшло чотири повідомлення про можливі порушення виборчого законодавства.

Так, о 16.55 у Галицький відділ поліції надійшло повідомлення від представників однієї з громадських організацій про те, що у лютому у Львові акції за участі одного з кандидатів на посаду президента України проводились з порушенням виборчого законодавства.

О 18.05 надійшло повідомлення про те, що у Галицькому та Личаківському районах Львова невідомі особи роздавали газети з агітацією проти одного з кандидатів на посаду президента України, а також було виявлено агітаційну друковану продукцію, з матеріалами, що дискредитують одного з учасника виборчих перегонів.

У Буському районі під час моніторингу соціальних мереж поліцейські виявили повідомлення про ймовірні фальсифікації документації на виборчих дільницях району шляхом внесення до списку виборців громадян, котрі вже померли.

Усі повідомлення внесені у Журнал єдиного обліку, проводяться перевірки, вирішуються питання правової кваліфікації подій.

Правоохоронці закликають громадян повідомляти в поліцію про виявлені правопорушення, а також нагадують - за порушення виборчого законодавства передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: