На Львівщині провели Генеральну асамблею Європейського молодіжного парламенту

2_1553426263_800x533_1_0
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 24 березня, на Львівщині відбулася Генеральна асамблея Європейського молодіжного парламенту.

Про це повідомляють у прес-службі ЛОДА.

Учасниками заходу стали школярі та студенти області, а також молоді лідери та досвідчені фахівці у справах європейської інтеграції з різних міст України.

Привітав учасників заходу голова Львівської ОДА Олег Синютка.

«Мені дуже приємно, що у нас на Львівщині відбувається така знакова подія. Я радію, що ми сьогодні на Львівщині реалізовуємо ті речі, які вже закладені в Конституції України, адже вже сьогодні Конституція України чітко визначає європейський та євроатлантичний напрямок розвитку нашої держави. Також я радію, що за реалізацію саме цих ідей, їх втілення, беруться молоді і успішні люди, своєю щоденною, систематичною роботою, яка повинна бути підкріплена юридичними нормами, нормативними документами, тими стандартами, які є нормою для європейських країн. Я б дуже хотів, щоб у вас було усвідомлення того, що ця країна, яка сьогодні народжується – це ваша країна. Саме від вас через 5-10 років буде залежати прийняття важливих рішень. І сьогодні і в майбутньому держава буде залежати від прийнятих вами рішень. І для цього нам треба перебороти бажання шукати успіх за межами держави, обирати ті навчальні заклади, які справді дають високий рівень знань і ніколи не зупиняйтеся на досягнутому і докладайте максимальну працю. Я переконаний, що колись вашими іменами буде прославлена наша держава і пам’ятайте, що ваш успіх – це успіх України», - зазначив Олег Синютка.

Відтак молоді лідери змогли поставити очільнику області актуальні для них запитання.

Учасники асамблеї упродовж дня працюватимуть у 6 робочих групах, в межах яких розглянуть питання електронного уряду та голосування, бюро онлайн,  питання безкоштовної медичної допомоги для громадян, недоліки участі у публічних дебатах, популярність популізму, як розрізнити фейки у ЗМІ та позицію України на міжнародній арені.

Засідання Генеральної асамблеї Європейського молодіжного парламенту відбувається в межах проекту Європейського молодіжного парламенту Вікенд на тему «Інновації в демократії: виклики та можливості». Метою проекту є забезпечення міжнародного молодіжного співробітництва; підвищення обізнаності молоді у питаннях європейської інтеграції та громадянського суспільства; популяризація волонтерства серед молоді; ознайомлення молоді з діяльністю громадських організацій як з унікальними платформами для саморозвитку та поглиблення академічних знань; залучення молодих людей Львова та Львівської області в соціальні ініціативи та отримання унікального неформального навчального досвіду.

Загалом під час заходу учасники напрацюють 6 резолюцій сформованих на актуальних питаннях інноваційної демократії.

В подальшому резолюції передадуть Європейському молодіжному Парламенту.

Проект став переможним на конкурсі молодіжних проектів та отримав фінансування з Обласної програми «Молодь Львівщини» на 2016-2020 роки.

Організатор заходу - громадська організація «Європейський молодіжний парламент Україна».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: