Синютку розлютила міжнародна виставка вищої освіти у Львові

DSC_3542_1537781922_613x408.41125_3_0

Голова Львівської ОДА Олег Синютка вимагає провести службове розслідування щодо проведення Міжнародної виставки вищої освіти, яка відбувалася у Львівському палаці мистецтв, передає кореспондент Дивись.info.

Як заявив Олег Синютка під час апаратної наради, такий захід - не що інше, як видурювання грошей іноземними вишами у батьків українських школярів.

«Минулого року у нас були закордонні ВНЗ, які вирішили підзаробити грошей і організували виставку, де задурювати голови дітям та їх батькам для того, аби вони їхали вчитися і тратили свої гроші незрозуміло куди, незрозуміло за якими знаннями. Ми це все швиденько зупинили, відмінили і сказали, що це не ті речі, які підтримуються українською державою. І ось заходжу я минулого тижня у в приміщення Палацу мистецтв у Львові, і що я бачу? Кишенькові навчальні заклади, які створені 5-6 років тому, щоб з наших діточок і їхніх батьків видурювати гроші, всі репрезентуються в Палаці мистецтв… не розумію для чого. За підтримки української держави, бо це приміщення обласної комунальної власності», – обурився Олег Синютка.

Втім, за словами голови ЛОДА, найбільшого шоку він зазнав, коли підняв документи.

«Коли я підняв документи, подивитися, що це таке відбувається у Палаці мистецтв, то побачив, що це профорієнтаційна робота. Це відповідно до листів департаменту освіти ЛОДА називається профорієнтаційна робота. Тобто, вивіз дітей за кордон? Вони, що там щось навчаться? Ви зійшли з розуму, я вам це привселюдно говорю. Рекомендуйте їм Гарвард, Оксфорд, Кембридж. Ви куди їх агітуєте? Коли я вийшов після зустрічі у Палаці мистецтв, то побачив багато діточок шкільного віку. Ми є представники української держави і ми повинні дбати про те, щоб добре було для українців, не для сусідів. Якщо хтось це не зрозумів, то йому не місце в державних органах, ні в органах місцевого самоврядування», - заявив Олег Синютка.

Водночас, за даними видання Zaxid.net, на виставці представлені зокрема й відомі та авторитетні закордонні вищі навчальні заклади. Наприклад, Чеський технічний університет у Праці (1707 року заснування), найстаріший університет Угорщини, університет Марії Складовської-Кюрі в Любліні та інші.

Однак Синютка заявив, що чекає від керівників департаментів освіти і культури ЛОДА  пояснень. Голова ЛОДА також доручив своєму першому заступнику Ростиславу Замлинському провести з цього приводу службове розслідування. «Після цього я прийму рішення, чи це клієнти СБУ, чи це просто затьмарення у ваших головах», – підсумував Олег Синютка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: